Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A Húsvéti kalács ezer arca - édes és sós receptek Tibidabo kaláccsal

A Húsvéti kalács ezer arca - édes és sós receptek Tibidabo kaláccsal

Minden húsvét ünnepi asztalának elmaradhatatlan étele a klasszikus fonott kalács. Fogyaszthatjuk magában, édesen lekvárral megkenve, de vannak, akik sonkával szeretik. Ezeken a klasszikusokon túl hoztunk nektek különlegesebb recepteket, amikkel garantáltan le tudjátok venni a lábukról a vendégeiteket. Íme három, nem csak szuperfinom, de egészséges recept is, amik közül mindenki megtalálhatja a maga kedvencét, de mi azt ajánljuk, hogy kóstoljátok meg mind!

A receptekhez a klasszikus fonott kalácsot és a kakaós kalácsot is be tudjátok szerezni személyesen a Tibidabo Gluténmentes Pékségben, vagy házhoz is tudjátok rendelni a webshopon keresztül, akár már holnapra. Ha pedig szeretnétek bebiztosítani isteni, foszlós tésztájú kalácsunkat az ünnepi asztalra, idén is van lehetőség előrendelésre, amihez az előrendelhető feliratú termékeket kell a kosárba helyezni. A húsvéti kiszállítási rend részleteiről itt olvashattok bővebben.

Céklás hummusz

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 darab citrom leve
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 darab főtt cékla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • római kömény ízlés szerint
  • Tibidabo gluténmentes fonott kalács

Elkészítés:

A csicseriborsóról öntsük le a levét (amit tegyünk félre), és csepegtessük le. Majd öntsük bele a turmixgépbe a tahinivel együtt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a citrom levét, a sót és borsot, valamint római köményt, egy kevés olívaolajat, a főtt céklát, majd turmixoljuk alaposan össze. Ha túl sűrű, akkor a csicseriborsó levéből adagoljunk hozzá, ha túl híg, akkor adjunk hozzá még tahinit. Kanalazzuk ki egy tálra, locsoljunk rá egy kevés olívaolajat. Ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal.

Egy adag hummusz és 60 g kalács tápértéke:

Energia: 337,56 kcal, fehérje: 11 g zsír: 15,67 g, szénhidrát: 33,55 g rost: 17,61 g

Medvehagymás tojáskrém

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 5 nagy tojás
  • 20 g puha vaj/ margarin
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál sajtkrém
  • 3-4 levél medvehagyma
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • Tibidabo gluténmentes fonott kalács

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre, amikor kihűlt pucoljuk meg. Késes aprítóba tegyük bele a hozzávalókat, kivéve a medvehagymát és dolgozzuk össze krémes állagúra. Végül a medvehagymát késsel vágjuk apró darabokra és adjuk hozzá a tojáskrémhez.

Egy adag tojáskrém és 60 g kalács tápértéke:

Energia: 364,31 kcal, fehérje: 12,09 g zsír: 23,42 g, szénhidrát: 20,85 g rost: 10,51 g

Mogyorós eperkrém

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 1 marék eper
  • 1 evőkanál natúr mogyoróvaj
  • 150 g vajkrém
  • Tibidabo gluténmentes kakaós kalács

Elkészítés:

Mossuk meg az epret, majd csumázzuk le őket. Az összes hozzávalót tegyük turmixgépbe és turmixoljuk addig, míg krémes állagot nem kapunk. 

Egy adag mogyorós eperkrém és 60 g kakaós kalács tápértéke:

Energia: 214,62 kcal, fehérje: 5,85 g zsír: 9,8 g, szénhidrát: 22,34 g rost: 7,53 g