Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A Tibidabo gluténmentes péktermékek eltarthatósága - Így tárold, hogy minél tovább friss legyen!

A Tibidabo gluténmentes péktermékek eltarthatósága - Így tárold, hogy  minél tovább friss legyen!

A Tibidabo Gluténmentes Pékség többféle kenyeret, kalácsot és finompékárut kínál a vásárlók számára, melyek garantáltan ellenőrzött körülmények között kerülnek elkészítésre, sütésre, egyes termékek esetében pedig csomagolásra is. Annak érdekében, hogy naponta friss termékek kerüljenek a pékség polcaira, a kenyerek minden reggel frissen a péküzemből, a péksütemények pedig helyben sütve kerülnek a kínálatba. Hogy a lehető legtovább tudjátok élvezni őket, hoztunk néhány javaslatot a Tibidabo gluténmentes péktermékek eltarthatóságáról és tárolásáról.

A Tibidabo Gluténmentes Pékségben elérhető kínálat

A pékségben 5 féle kenyér (ropogós házi vekni, világos puha vekni, sokmagvas vekni, chiamagos cipó, burgonyás cipó) és 2 féle kalács (fonott kalács, kakaós kalács) kapható, általunk előre csomagoltan. Ezek a termékek egy átlátszó fóliacsomagolásba, úgynevezett bopp tasakba kerülnek, így amellett, hogy biztosított a termék láthatósága, megfelelő lezárás mellett vízálló védelmet is kapnak. Vásárláskor érdemes figyelembe venni a termékcímkén szereplő csomagolástól számított 3 nap eltarthatóságot.

A Tibidabo gluténmentes péktermékek eltarthatósága

A Tibidabo glutén- és több allergéntől mentes péktermékei speciális, magas minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek, így a hagyományostól eltérő, magasabb víztartalommal rendelkeznek, épp ezért otthoni tároláshoz, az eltarthatósági idő alatt célszerű a fenti termékeket száraz, hűvös helyre, egy szintén zárt, de a bopp tasaktól jobban szellőző csomagolásba vagy kenyérdobozba helyezni.

A finom péktermékek, mint a kiflik, bucik, bagettek, édes és sós, valamint sütemény jellegű pékáruk nem előre csomagoltak, azokat a pékségben megvásárolva és kiszállítva is papírtasakba csomagoljuk. A frissen sült péktermékek élvezeti értéke, akárcsak egy hagyományos pékáru esetében, kb. az első 24 órában kifogástalan, ezután azonban veszítenek értékükből. Hogy pontosan milyen formában és mennyi ideig lehet eltárolni, azt jelentősen befolyásolja a termék és a töltelék típusa pl. gyümölcsös pitéket nem ajánlott teljesen zárt tárolóba tenni, elég csak egy tálalóeszközre helyezni és letakarni. Általánosan igaz, hogy a kenyerek, pékáruk eltarthatósága szempontjából a szobahőmérséklet az ideális.

A Tibidabo By Me fagyasztott termékcsalád

Ha biztosra szeretnél menni frissesség és kényelem szempontjából, akkor válassz a Tibidabo By Me fagyasztott termékcsaládunk kínálatából (ropogós házi vekni, világos puha vekni, chia magos cipó, sajtos pao, kakaós csiga, pizzás csiga, kókuszos-csokis csiga, pizzalap) és készítsd el saját magad akkor és ott a termékeket, amikor és ahol szeretnéd. By me termékcsaládunk egy része készre sütött fagyasztott termék. Ezen termékek esetében elég csak szobahőmérsékleten, a zacskójából kivéve felolvasztani, míg teljesen ki nem engednek, majd lehet is fogyasztani őket. Kenyerek esetében javasolt, hogy a kiolvasztás után tegyük be őket a sütőbe pár percre, így a héjuk ropogósabbá válik.

A nyers fagyasztott By Me termékek esetében a termékeket ki kell sütni fogyasztás előtt. A sütési útmutató minden esetben megtalálható a termékek csomagolásán. A fagyasztott termékek eltarthatósága mélyhűtőben -18 fok alatt a gyártástól számított 3 hónap. Ez is minden esetben feltüntetésre kerül a csomagoláson.

A frissen sült péktermékek eltarthatósága, tárolása

Ezen frissen sült pékárukra – mint minden más süteményre – is igaz, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt bármilyen tárolóeszközbe helyezzük. Ha egy kicsit is melegebb terméket zárunk zacskóba, dobozba, pára fog lecsapódni, amitől a tésztaféle átázhat, még rosszabb esetben bepenészedhet! Ha a szobahőmérsékletűnek vélt tésztát még legalább fél óráig állni hagyjuk tárolás előtt, akkor könnyen biztosíthatjuk a nem kívánt minőségromlás megelőzését!