Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Energizáló táplálkozási tippek tavaszi fáradtság ellen

Energizáló táplálkozási tippek tavaszi fáradtság ellen

Itt a jó idő. Egyre többet süt a nap, hosszabbodnak a nappalok, és megkezdődött a szabadtéri programok és kirándulások szezonja. A tavasz beköszöntött, a természet újult erőre kap és ébredezik, de nem mindenki érzi magát ilyen energikusnak ebben az időszakban. Sokan valahogy álmosabbnak érzik maguk, mint télen, a fáradtságnak és gyengeségnek frusztráló egyvelege közéjük és a világ közé áll. Ám nem kell ettől megijedni, hiszen ez egy természetesen jelenség, ami az emberek többségét érinti, viszont ebben az időszakban érdemes kiemelten odafigyelni az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra. 

A kávé felébreszt

Amikor a fáradtság leküzdéséről beszélünk, legyen az éppen tavaszi, vagy egy átbulizott éjszaka utáni, mindenkinek egyből egy forró ital jut eszébe: a kávé. De valóban „felébreszt” minket a kávé a tavaszi fáradtságból? A koffein mértékkel fogyasztva javíthatja a kedvünket, segítheti az emésztésünket és növeli a mentális és fizikai teljesítményünket is. Egy-két csésze élvezettel elfogyasztva segíthet reggelente és a nap folyamán, amihez szívből ajánljuk, hogy kóstoljátok meg ti is a Tibidabo különleges specialty kávéit! Azonban napi 5 csésze fogyasztása nem a legmegfelelőbb eszköz a tavaszi fáradtság ellen, szóval ehelyett, vagy ahelyett, hogy cukros és egészségtelen energiaitalokhoz nyúlnánk, érdemesebb inkább olyan ételeket fogyasztanunk, melyek több energiát adnak nekünk.

Hatalmas erő kis levelekben: fogyasszunk fűszernövényeket a fáradtság természetes leküzdésére

A fűszernövények fogyasztása jó megoldás lehet a fáradtság leküzdésére. A metélőhagyma fogyasztása egy jó megoldás lehet a fáradtság ellen. Egy szuper pezsdítő reggeli lehet egy-két szelet Tibidabo gluténmentes ropogós házi vekni egy kis vajjal és sok friss metélőhagymával. Tartalmaz a káliumot, C-vitamint, folsavat, vasat, ami nélkülözhetetlen ásványi anyag az energiatermeléshez, és az ételekkel való bevitel a legjobb módja annak, hogy hozzájusson a szervezetünk. A zsázsa szintén egy olyan fűszernövény, ami segít csökkenteni a fáradtságot, tartalmaz káliumot, C-vitamint és béta-karotint is. Ami a legjobb, hogy ezeket a fűszernövényeket mindenki könnyen termesztheti akár a saját ablakpárkányán is.

Egy igazi superfood: a chia mag

Egy másik nagyszerű választás lehet reggelire, de akár a nap többi részében is a chia mag. Ezek az apró magvak rengeteg rostot és fehérjét tartalmaznak, valamint omega-3 zsírsavakat is. Napi fogyasztásra vonatkozóan 15 grammot javasolnak, erre érdemes odafigyelni. Emellett igazán sokoldalúan is felhasználhatóak, bármihez eheted, de egy nagyszerű „egyéjszakás” pudingot is készíthetsz belőle, ha tejjel, vagy valamilyen alternatív változatával, mézzel és gyümölcsökkel kombinálva egy éjszakára a hűtőbe teszed. De szórhatod joghurthokra is, vagy turmixokhoz és salátákhoz is adhatod őket. Ha pedig egy tökéletes szendvicsben élveznéd ki mindezt a jótékony hatást, akkor kóstold meg a Tibidabo gluténmentes chiamagos bagettjét, ami egyike négy márciusi akciós termékünknek, amelyeket 10% kedvezménnyel tudtok megvásárolni a hónapban!

A hagyományos helyett édesburgonya

Cseréljük le idén tavasszal a hagyományos krumplit édesburgonyára, avagy batátára. Jelentős mennyiségű antioxidáns hatású béta-karotint, C- és E-vitamint, illetve különböző ásványi anyagokat, például káliumot is tartalmaz. A kálium jótékony hatással van a magas vérnyomás csökkentésére, ami segíthet abban, hogy könnyebben ellazulj, ugyanis a stressz fáradtságot eredményez.