Leírás
A Tibidabo Gluténmentes Pékségben küldetésünkként tűztük ki, hogy a lehető legsokszínűbb palettát kínáljuk a gluténérzékenyeknek annak érdekében, hogy ne kelljen lemondaniuk azokról az ízekről, melyeket régen megszoktak és szerettek. Ugyan ízben egyértelműen felveszi a versenyt hagyományos társaival, azonban összetevőiben teljes mértékben eltér azoktól – méghozzá előnyére. A többi péktermékünkhöz hasonlóan glutén-, tej-, hozzáadott répacukor-, rizs-, kukorica-, szója-, adalékanyag-mentes és szénhidrátcsökkentett kivitelben kapható. Gondos odafigyeléssel válogatott alapanyagokból áll, köztük szerepel a teljes kiőrlésű kölesliszt, bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt és a tápiókaliszt is. A köles többszörösen telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően hosszabb távon kedvezően hat a szív- és érrendszerre, csökkenti a vérrög képződés kialakulásának esélyét, javítja a keringést, illetve daganatmegelőző hatása is van. Szénhidrátcsökkentett kivitelének köszönhetően pedig könnyen beilleszthető szinte bármely speciális étrendbe.
Így született meg a gluténmentes burgonyás cipó. Azonban ezen a ponton nem dőltünk hátra! Éreztük, hogy ez pontosan egy olyan termék lett, amit szeretnénk, ha kompromisszumok nélkül tudna fogyasztani mindenki, aki megkívánja. Innen jött az ötlet, hogy felvegyük a By Me családba tartozó pékáruink közé, ami azt jelenti, hogy vásárlóink fagyasztva bármikor hazavihetik, vagy házhoz rendelhetik, és amikor csak kedvük tartja, pillanatok alatt forró, kívül ropogós kérgű, belül légiesen könnyű, puha kenyeret varázsolhatnak az asztalra. Feltétlenül megér egy próbát – jó étvágyat kívánunk!
ELKÉSZÍTÉS
A készre sütött burgonyás cipót szobahőmérsékleten 1-2 óra alatt felengedjük, ezután fogyasztható.