Leírás
Gluténmentes sokmagvas vekninket azoknak ajánljuk, akik szeretik, ha van egy kis varázslat a reggeli szendvicsükben. Mennyeien ropogós kérgű, légiesen puha, lyukacsos belsejű kenyerünket úgy alkottuk meg, hogy az számos különféle, speciális étrendbe beilleszthető legyen. Összetevői közül mellőztük a legtöbb gluténmentes pékség által használt, gyors felszívódású szénhidrátokat, mint a kukorica, rizs vagy a burgonya. Helyettük minőségi szupergabonákat válogattunk össze, így sokmagvas veknink tésztájának alapját a hajdina és a köles adja, keményítőnek tápiókát használunk, a rostdússág érdekében pedig útifűmaghéjat és bambuszrostot adtunk hozzá.
A gluténmentes sokmagvas vekni szupereje a felhasznált liszteken túl az olajos magvakban rejlik. A Magyar Dietetikus Országos Szövetségének ajánlása (okostányér) felhívja a figyelmet, hogy egészségünk érdekében az olajos magvak rendszeres fogyasztása javasolt. Ennek oka, hogy számos értékes tápanyagban, mint folsavban, B-vitaminokban, antioxidáns-hatású tokoferolokban, valamint a koleszterin felszívódását lassító fitoszterolokban gazdagok. Ezen felül kiemelkedő kalcium-, magnézium- és káliumforrások, előbbinek a növényi alapú étrend esetén kiemelt jelentősége van. Az olajos magvak másik pozitív tulajdonsága, hogy esszenciális zsírsav-tartalmuk magas, így fogyasztásukkal hozzájárulhatunk a megfelelő omega 3 omega és 6 arány kialakításához. Ennek a magas omega 3 tartalomnak tudható be, hogy a kenyér zsírtartalma magasabb a többi kenyerünkkel összehasonlítva. Saját, száz százalékban gluténmentes üzemünkben készült, csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes lisztkeverékekből készült péksüteményünk nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, illetve búzaszármazékot (gluténmentesítettet sem), valamint a keresztszennyeződés kockázata is kizárható.
ELKÉSZÍTÉS
A készre sütött sokmagvas veknit szobahőmérsékleten 1-2 óra alatt felengedjük, ezután fogyasztható.