
Összetevők
Csak budapesti kiszállítással!
Összetevők:
Gluténmentes kölesliszt, hajdinaliszt, tápiókakeményítő, növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), ivóvíz, almaecet, magkeverék változó arányban (szezámmag, lenmag, napraforgómag, tökmag), rózsaszín Himalája só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Mentességek: gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, hozzáadott répacukormentes, vegán, mesterséges adalékanyag-mentes, élesztőmentes.
Szénhidrátcsökkentett termék.
Allergének:
11 Szezámmag
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Tápértékek
Átlagos tápérték 100 ml termékben | |
Energia | 1058 kJ / 252 kcal |
Zsír | 8,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,1 g |
Szénhidrát | 33 g |
amelyből cukrok | 0,8 g |
Rost | 8,5 g |
Fehérje | 7,7 g |
Só | 1,7 g |
Leírás
Gluténmentes sokmagvas vekninket azoknak ajánljuk, akik szeretik, ha van egy kis varázslat a reggeli szendvicsükben. Mennyeien ropogós kérgű, légiesen puha, lyukacsos belsejű kenyerünket úgy alkottuk meg, hogy az számos különféle, speciális étrendbe beilleszthető legyen. Összetevői közül mellőztük a legtöbb gluténmentes pékség által használt, gyors felszívódású szénhidrátokat, mint a kukorica, rizs vagy a burgonya. Helyettük minőségi szupergabonákat válogattunk össze, így sokmagvas veknink tésztájának alapját a hajdina és a köles adja, keményítőnek tápiókát használunk, a rostdússág érdekében pedig útifűmaghéjat és bambuszrostot adtunk hozzá.
A gluténmentes sokmagvas vekni szupereje a felhasznált liszteken túl az olajos magvakban rejlik. A Magyar Dietetikus Országos Szövetségének ajánlása (okostányér) felhívja a figyelmet, hogy egészségünk érdekében az olajos magvak rendszeres fogyasztása javasolt. Ennek oka, hogy számos értékes tápanyagban, mint folsavban, B-vitaminokban, antioxidáns-hatású tokoferolokban, valamint a koleszterin felszívódását lassító fitoszterolokban gazdagok. Ezen felül kiemelkedő kalcium-, magnézium- és káliumforrások, előbbinek a növényi alapú étrend esetén kiemelt jelentősége van. Az olajos magvak másik pozitív tulajdonsága, hogy esszenciális zsírsav-tartalmuk magas, így fogyasztásukkal hozzájárulhatunk a megfelelő omega 3 omega és 6 arány kialakításához. Ennek a magas omega 3 tartalomnak tudható be, hogy a kenyér zsírtartalma magasabb a többi kenyerünkkel összehasonlítva. Saját, száz százalékban gluténmentes üzemünkben készült, csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes lisztkeverékekből készült péksüteményünk nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, illetve búzaszármazékot (gluténmentesítettet sem), valamint a keresztszennyeződés kockázata is kizárható.
ELKÉSZÍTÉS
A készre sütött sokmagvas veknit szobahőmérsékleten 1-2 óra alatt felengedjük, ezután fogyasztható.