Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Egy nap a pékségben - Interjú a Tibidabo üzletvezetőjével

Egy nap a pékségben - Interjú a Tibidabo üzletvezetőjével

Mai cikkünkben szeretnénk nektek közelebbről bemutatni a Tibidabo Gluténmentes Pékség mindennapjait, éppen ezért üzletvezetőnket, Hermann Dórát kérdeztük gyártásról, a csapatról és a hétköznapi feladatokról. Tartsatok velünk és ismerjetek meg minket!

 

1.  Mióta vezeted a Tibidabo Gluténmentes Pékséget?
2019. január elejétől vezetem a pékséget, mondhatni, hogy a kezdetektől, mert 2018 decemberében nyílt meg a Rákóczi úti üzlet, ami azóta már átköltözött a Dohány utca 7. szám alá.

2.  Hogyan és hol készülnek a péksütemények?
Két részre bontható ez a kérdés, a központi gyártás a 13. kerületi üzemünkben történik, ahol kizárólag gluténmentes termékek készülnek, így a keresztszennyeződés veszélye nem áll fenn.

A Dohány utcai üzletünk napi friss pékáruját pedig természetesen helyben sütjük.

3. Mutasd be légyszi a pékségben dolgozó kollégáinkat
Nem fontossági sorrendben, mert a csapat minden tagja elengedhetetlen része az egésznek!

Üzemünkben Gyula az üzemvezető, aki az üzem teljes működéséért felel, beleértve a termékfejlesztést is. Gyula mellett 3 kiváló pék kolléga is dolgozik.

Túlzás nélkül állítom, hogy a Dohány utcai üzletünk lelke „Éva néni”, szakmáját tekintve szakács, neki köszönhetően kerül minden nap frissen sütött pékáru a polcokra, isteni szendvicsek és saláták a pultba. A napi feladatokat egy pultos és két barista látja el, mivel specialty kávézó is vagyunk, akik mind a gluténmentes pékáruk világában, mind a kávék rejtelmeiben egyaránt magas szintű tudással rendelkeznek.

Tamás pedig a szállítók gyöngye, aki a lakossági ügyfeleket és a partnerhálózatunkat látja el pékáruval nap, mint nap.

4.       Hogy néz ki egy nap az üzletben?
Hajnalban indul az élet a pékségben, reggel 6kor már sülnek az édes-sós pékáruk Éva néni jóvoltából. Fél nyolckor érkezik a kínálat másik fele az üzemből, nyolckor csodásan feltöltött polcokkal és nagy szeretettel várjuk a vendégeket.

Boldogan jegyzem meg, hogy kezd visszatérni az élet, így a délelőtt folyamán szinte mindig teltház van. Vendégeink környékbeli törzsvendégek és turisták. Remélem a pandémiát végre magunk mögött tudva, ez a tendencia folytatódik a jövőben is.

5.  Milyen fejlesztések zajlanak jelenleg?
Csapatunk szekértő dietetikus segítségével folyamatosan új receptek megálmodásán dolgozik, hogy minél szélesebb palettát kínálhassunk a speciálisan/mentesen étkezőknek. Nem régiben jelentek meg új termékeink például a sajtos rudacska vagy a diós csiga. Érdemes figyelemmel követni social média felületeinket, ahol elsőként osztjuk meg, ha új termékek kerülnek kínálatunkba.

6.  Mi volt számodra a legkedvesebb emlék, ami a pékségben történt?
Nagyon sok kedves emlék jut eszembe az elmúlt három évből, talán a legmeghatóbb volt egy fiatal édesanya története: Elmesélte, hogy 3 éves kislánya étvágytalan, válogatós volt és nem fejlődött a korának megfelelően. Minden étkezés falakba ütközött. Az alapos kivizsgálás után gluténérzékenységet állapítottak meg a gyermeknél, ezt követően látogatott el hozzánk, gondolta megpróbál néhány reggelire való terméket. Fél év múlva már Lilivel együtt jöttek és boldogan újságolta, hogy kialakult reggeli rutin része, ahogy ők hívják a „Tibis” termékek fogyasztása és újra mosolygós a reggel, sírás helyett. Azóta a családban elképzelhetetlen a reggeli Tibidabo nélkül!

7.  Mit jelent számodra itt dolgozni?

Idén immáron 4 éve a vezetem a pékséget, és bár vendéglátói főiskolát végeztem, más szegmensből érkeztem a Tibidabohoz.  Ez egy speciális terület, nagyon sok új információt kellett elsajátítani és azokat nap, mint nap frissíteni.

Hitelesen képviselni egy brandet csak szívvel-lélekkel és teljes elkötelezettséggel lehet!

Egészséges táplálkozás, egyedülálló termékek képviselése, vendéglátás szeretete, változatosság, partner hálózat, emberekkel való foglakozás, pörgés… nincs két egyforma nap, új kihívások!

Szeretem, élvezem ezt a munkát, nagyon megfelel a habitusomnak!

 

Üzletvezetőnk, Hermann Dóri szavaiból is tisztán kivehető, hogy a Tibiabo Gluténmentes Pékség számunkra nem egyszerűen üzlet és nem kizárólag a péktermékekről szól. Életszemlétlet, Hitvallás, komoly szakértelem és egy egész családias közeg áll amögött, hogy kiváló minőségű, száz százalékban glutén -és laktózmentes, szénhidrátcsökkentett termékeinkkel mosolyt csalhassunk a speciálisan étkezők arcára!