
Összetevők
Összetevők:
Gluténmentes kölesliszt, tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium hidrogén karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), ivóvíz, pékipari élesztő, almaecet, rózsaszín Himalája só, burgonya.
Mentességek: gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, hozzáadott répacukormentes, mesterséges adalékanyag-mentes.
Szénhidrátcsökkentett termék.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia | Zsír | Telített zsírsavak |
Szénhidrát | Cukrok | Rost | Fehérje | Só |
897 kJ (212 kcal) |
1,3 g | 0,3 g | 41 g | 1,1 g | 8,2 g | 5,3 g | 2,2 g |
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Tápértékek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 897 kJ / 212 kcal |
Zsír | 1,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 41 g |
amelyből cukrok | 1,1 g |
Rost | 8,2 g |
Fehérje | 5,3 g |
Só | 2,2 g |
Leírás
A Tibidabo Gluténmentes Pékségben küldetésünkként tűztük ki, hogy a lehető legsokszínűbb palettát kínáljuk a gluténérzékenyeknek annak érdekében, hogy ne kelljen lemondaniuk azokról az ízekről, melyeket régen megszoktak és szerettek. Így nem volt kérdés, hogy a gluténmentes burgonyás cipó is felkerüljön a pékségben kapható, illetve a webshopról rendelhető termékeink közé.
Nevével ellentétben a gluténmentes burgonyás cipó legnagyobb arányban köleslisztből készül. A köles nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, folsavat, B-vitaminokat (B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitamin) és vasat. A köles jelentős fehérjetartalommal rendelkezik. Az aminosavak közül a magasabb metionin és cisztein tartalma a máj védelmében játszik fontos szerepet. Fogyasztása kifejezetten ajánlott májbetegség (májcirrózis) esetén. A köles többszörösen telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően hosszabb távon kedvezően hat a szív- és érrendszerre, csökkenti a vérrög képződés kialakulásának esélyét, javítja a keringést, illetve daganatmegelőző hatása is van. Szénhidrátcsökkentett kivitelének köszönhetően pedig könnyen beilleszthető szinte bármely speciális étrendbe. Feltétlenül megér egy próbát – jó étvágyat kívánunk!