Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap > Tibidabo blog >

Mennyei francia pirítós gluténmentesen

Mennyei francia pirítós gluténmentesen Recept sorozatunkban izgalmas ötleteket ajánlunk nektek a Tibidabo péktermékek kreatív felhasználásához! 

Nem kell kétségbe esned, ha mentesen étkezel! A gluténmentes étkezés ugyanúgy számos lehetőséget kínál a gasztronómiai kísérletezésre és kreativitásunk kiélésére, mint a hagyományos konyhaművészet. Gondoltátok volna például mennyei glutén-, tej-, és cukormentes francia pirítóst készíthettek egyszerűen néhány mentes alapanyag segítségével? Ráadásul egy kis gyümölccsel nem csak látványosabbá tehetitek ezt az izgalmas fogást, de akár értékes vitaminokat is csempészhettek bele! 

Hozzávalók

  • 6 szelet Tibidabo Ropogós házi kenyér 
  • 1 egész tojás 
  • 60 ml mandulatej
  • 1/2 tk őrölt vanília
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 ek por eritrit
  • 2-3 ek kókuszolaj
  • néhány szem eper
  • Cukormentes lekvár/juharszirup/almaszirup

Elkészítés

A receptért köszönet a https://mennyeimentes.hu/ -nak! 

  • A kenyérből 1 cm vastag szeleteket vágunk.
  • A tojást villával kissé felverjük, majd hozzáadjuk a mandulatejet, a fűszereket és az eritritet (ha használunk). Alaposan felverjük az egész keveréket.
  • A kenyérszeletek mindkét oldalát belemártjuk a tojásos masszába.
  • Egy tapadásmentes serpenyőbe teszünk 2-3 ek kókuszolajat, és felmelegítjük. Amikor az olaj elég meleg, beletesszük a szeleteket, és először az egyik, majd a másik oldalukat pár perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Tálaláskor cukormentes lekvárt és epret adhatunk hozzá. Vagy, ha nem cukormentesen készítenénk, meglocsolhatjuk, mézzel, juharsziruppal vagy almasziruppal.