Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Interjú Katona Zsókával, a Tibidabo Gluténmentes Pékség állandó influencerével!

Interjú Katona Zsókával, a Tibidabo Gluténmentes Pékség állandó influencerével!

Mai cikkünkben a Tibidabo Gluténmentes Pékség egyik állandó influencerét, Katona Zsókát szeretnénk nektek bemutatni. Beszélgettünk vegánságról, workshop-ról és a minőségi gluténmentes táplálkozás fontosságáról! Tartsatok velünk!

1.       Kérlek mutatkozz be olvasóinknak pár szóban!

Katona Zsóka vagyok, elsősorban anya és feleség, de mellette gastroblogger és már táplálkozási tanácsadó is. A Zsoka.Vitall Facebook oldalt 2018-ban egy teljes életmódváltás után hoztam létre. Annyira jól éreztem magam a zöldségekkel a konyhában, hogy állandóan főztem és kísérleteztem. A barátaim mindig kérdezgették, hogy mit eszem, mit mivel készítek…stb és akkor kitaláltam, hogy elkezdek egy blogot, ahova felteszem a recepteket, ötleteket és minden számomra fontos dolgot, ami valamennyire kapcsolódik a gluténmentes és növényi alapú táplálkozáshoz. Közben táplálkozási tanácsadó is lettem, hogy még jobban tudjam segíteni a hozzám forduló embereket. Nagyon szerencsés vagyok, mert az lett a munkám, amit igazán szeretek.

2.       Mióta követed a vegán étrendet és hogy jött a döntés ennek kapcsán?

Elsősorban egészségügyi oka volt az életmódváltásomnak. Ezért is használom a növényi alapú étrend/étkezés kifejezést szívesebben az oldalamon, mert nem az állatvédelem vezérelt. Persze azóta már ez is fontos számomra és többek között kerülöm a bőrből készült termékek vásásrlását és igyekszem úgy élni, hogy azzal ne bántsak más élelőnyéket. Amikor a második gyermekünk is megszületett 2015-ben lett néhány egészségügyi problémám, amik miatt elkezdtem keresni a lehetőségeket, hogy hogyan tudnám a gyulladásokat lecsökkenteni a szervezetemben. A tejterméket már ekkor elhagytam, de még kellet pár év hogy rávegyem magam a bizonyos „reset” gomb megnyomására. 2018 januárjában döntöttem el, hogy újraindítom a testem és ekkor váltottam a gluténmentes, vegán étkezésre.

3.       A vegánság nem feltétlenül igényli a gluténmentességet. Számodra miért vált ez fontossá?

Papíron nem vagyok érzékeny, allergiás és 1-2 szelet normál kenyértől nem lenne semmi tünetem, mégis mivel egészségügyi okokból váltottam és a gyulladáscsökkentés nagyon fontos volt számomra egy orvos tanácsára a gluténmentes ételeket választottam.

Nem csak cöliákiásoknak és glutén érzékenyeknek fontos a gluténmentes étkezés. Nagyon sok más egészségügyi probléma hátterében is állhat a fehér liszt és a nem megfelelő táplálkozás. A kisfiamnak is glutén és tejmentes étkezést javasolt az orvos és nála is a gyulladáscsökkentés volt a fontos. Több tünete elmúlt ettől az étkezéstől, ami számomra fontosabb a saját pozitív tapasztalataimnál is.

4.       Havi rendszerességgel tartasz workshopokat, mesélnél nekünk erről?

A workshopok 2 naposak és Szilvásváradon egy gyönyörű házban az erdő mellett maximum 20 fővel indítom őket. Ez a két nap igazán nem a pihenésről szól, kivéve a kísérőknek, mert ők legtöbbször kirándulni és finomakat enni jönnek. Aki az életmódváltás és tanulás miatt jön, inkább elfárad egy ilyen hétvége alatt. Reggeltől estig főzünk és igyekszem minden alapanyagot, konyhai trükköt és a gluténmentes, egészséges és növényi alapú étkezés alapjait átadni. Ezzel ugyanakkor sok időt és energiát spórolnak a résztvevők.

Amikor áttértem erre az étrendre az első pár hónap volt a legnehezebb, mert minden alapanyag új volt és sok próbálkozásom ehetetlen lett. Idő, amíg az ember kialakít egy új rutint a konyhában és elkezd másképpen főzni, vásárolni. A workshop szerintem abban segít a legtöbbet, hogy ezt a folyamatot felgyorsítja és miután hazamennek a résztvevők már tudják hogyan és mit készítsenek vacsorára.

5.       Hogy jött az életedbe az együttműködés a Tibidabóval?

Emlékszem, hogy a Tibidabo munkatársa Magyari Fanni írt nekem az Instagram oldalamra, hogy lenne-e kedvem a Tibidabo termékeket kipróbálni és ha tetszik, akkor megoszthatnám az oldalamon. Nem dolgozom sok szponzorral, mert csak minőségi és az általam egészségesnek tartott termékeket szeretném népszerűsíteni. A Tibidabo termékek már az első kóstolásnál elnyerték a tetszésemet és megszerette őket az egész család. Szoktam vinni a workshopokra és amikor egy-egy más rendezvényen főzök akkor is. Bátran állíthatom, hogy azok is nagyon szeretik a termékeket, akik egyébként nincsenek hozzászokva a gluténmemtes ízekhez. Mindig nagy sikere van a kenyereknek, de legutóbb a pizza is nagyon népszerű volt.

6.       Melyek a kedvenc péktermékeid pékségünkből és miért?

A család kedvence egyértelműen a fitt kifli. Az íze, állaga és az egész.. Tényleg mindenki szereti! Ez ugyan nálunk nem elsődleges szempont, de nagyon jó, hogy csökkentett szénhidráttartalma tényleg mindenki számára ideális. Mindig van a fagyasztóban Fitt By Me kifli és vészhelyzet esetére kakaóscsiga is, mert velem is előfordul, hogy  nincsen itthon frissen sült süti uzsonnára, de a gyerekek éhesen jönnek haza az iskolából. Tökéletes uzsonna egy kis friss gyümölccsel.

7.       Mik a terveid a jövőre nézve?

Sok tervem van és szépen sorban haladok előre. A weboldal elkészült február elején. Ez nagy lépés volt, mert azóta elérhető a havi előfizetéses csoport, ahol minden hónapban megosztok egy 7 napos teljes mintaétrendet és hozzá az összes receptet. Itt lehet időpontot foglalni a tanácsadásokra és a workshopokra is regisztrálni. Tervben van még egy szakácskönyv is, de arra most viszonylag kevés időm jut. Szerencsére a workshopra olyan nagy igény van, hogy májusban kettőt is tartok, de nyáron én is pihenni fogok. A hosszú távú tervem pedig, hogy minél több embernek tudjak segíteni az egészséges élet és étrend kialakításában és ezt a lehető leghatékonyabban tegyem.

Zsóka is ugyanazon elvek mentén szervezi étkezéseit és ezáltal egész életmódját, melyeket mi a Tibidabo Gluténmentes Pékségben célunkként tűztünk ki. Termékeink nem csak egyszerűen gluténmentesek, hanem kizárólag minőségi gabonákból készülnek, szénhidrát-, laktóz -és szénhidrátcsökkentettek egytől egyig. Hitvallásunk, hogy élethosszig tartó alternatívát kínáljunk a gluténmentesen étkezők és a tudatos táplálkozást követők számára!