Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Intolerancia

2023. 08. 18. 10:45:00
A cukorbetegség egyre komolyabb probléma hazánkban, a cukorbetegek száma évről-évre növekszik, átlagos életkoruk pedig sajnos egyre alacsonyabb. A betegség kialakulásának kockázati tényezői közé tartozik a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, az elhízás és a dohányzás is. Jó hír azonban, hogy tehetünk a cukorbetegség megelőzése, illetve a már kialakult betegség karbantartása érdekében.
2023. 02. 07. 11:22:37

Az utolsó téli hónaphoz érkezve itt az ideje, hogy adjunk testünknek, lelkünknek egy utolsó löketet a tavasz megérkeztéig. A vitaminraktárak feltöltésének legegészségesebb módja, ha a természetes forrásokhoz nyúlunk. Erre egy kiváló, gyors és egyszerű megoldás az otthoni smoothie készítés. Mai cikkünkben éppen ezért elhoztunk nektek 4 könnyen elkészíthető, egészséges, finom, ugyanakkor tápanyagokban gazdag receptet.

2022. 12. 08. 15:28:58

A Tibidabo Gluténmentes Pékség idén is gondoskodik arról, hogy gluténérzékenyként gördülékenyebben teljen az ünnepi készülődés! Nálunk mindent megtaláltok, ami az ünnepi desszerteket illeti! Mutatjuk is az idei, karácsonyi mentes kínálatunk!

2022. 11. 08. 11:30:03

A mikrobiomunkhoz tartoznak a baktériumok, a vírusok és a gombák is, melyek a bélrendszerben, a szájüregben, a légutakban és a bőrünkön is élnek. A ránk jellemző mikrobiom kialakulását egyértelműen meghatározza az életkörülményeink, a környezetünk, az életünk során alkalmazott bizonyos gyógyszerek és az antibiotikumok, s nagymértékben befolyásolja a táplálkozásunk.

2022. 08. 17. 16:11:49

A cöliákia kialakulásában genetikus és környezeti tényezők is szerepet játszanak. Ha az egyik szülő lisztérzékeny, akkor 10-15 százalék az esély arra, hogy a gyermek is az legyen, egypetéjű ikrek között ugyanakkor már 50 százalékos a kockázat. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2022. 08. 08. 12:06:10

Augusztus 20-án minden évben nemzeti ünnepséggel emlékezünk meg az államalapításról. Ilyenkor ünnepeljük I. István szentté avatását, a Szent Koronát, az alkotmányt és bizony, ez az Új Kenyér ünnepe is! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2022. 05. 27. 16:20:22

Mai cikkünkben a vegetáriánusok különböző csoportjait vettük górcső alá dietetikus szakemberünk, Sarnyai Tünde segítségével. Tartsatok velünk ebben az érdekes gasztro utazásban! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2022. 04. 29. 10:49:36

Ahogy beköszönt a jó idő, egyre gyakrabban gyűlik össze a rokonság vagy a barátok egy-egy kellemes sütögetésre vagy kerti party-ra. Gluténmentesen étkezőként azonban ezek a programok is okozhatnak kellemetlenséget az ételérzékenyeknek és természetesen a házigazdáknak is. Ahhoz, hogy mindenki kompromisszumok nélkül tudja élvezni a szabadban elköltött étkezéseket, nem feltétlenül kell órákig gyúrással és kelesztéssel húzni az időt, hogy gluténmentes pékárut varázsoljunk az asztalra! A Tibidabo Gluténmentes Pékség ezen alkalmakra is kiváló alternatívákat kínál! Mutatjuk is! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2022. 04. 11. 16:01:27

Szélsebesen robogunk át 2022 első felén, napokon belül a húsvéti ünnepek forgatagában találjuk magunkat. Mint minden ünnepen, ilyenkor is összegyűlik a család és az evés-ivás teszi teljessé az együtt töltött időt. Azonban gluténérzékenyként, vagy hozzátartozójaként nehézséget okozhat, mi kerüljön az ünnepi asztalra. Idén is készültünk nektek fantasztikus húsvéti gluténmentes pékáru kínálattal, hogy megkönnyítsük a háziasszonyok dolgát, ha mentesen étkezők is ülnek az asztalnál!

2022. 03. 08. 09:46:39

Mai cikkünkben szeretnénk nektek közelebbről bemutatni a Tibidabo Gluténmentes Pékség mindennapjait, éppen ezért üzletvezetőnket, Hermann Dórát kérdeztük gyártásról, a csapatról és a hétköznapi feladatokról. Tartsatok velünk és ismerjetek meg minket!