Intolerancia
Az utolsó téli hónaphoz érkezve itt az ideje, hogy adjunk testünknek, lelkünknek egy utolsó löketet a tavasz megérkeztéig. A vitaminraktárak feltöltésének legegészségesebb módja, ha a természetes forrásokhoz nyúlunk. Erre egy kiváló, gyors és egyszerű megoldás az otthoni smoothie készítés. Mai cikkünkben éppen ezért elhoztunk nektek 4 könnyen elkészíthető, egészséges, finom, ugyanakkor tápanyagokban gazdag receptet.
A Tibidabo Gluténmentes Pékség idén is gondoskodik arról, hogy gluténérzékenyként gördülékenyebben teljen az ünnepi készülődés! Nálunk mindent megtaláltok, ami az ünnepi desszerteket illeti! Mutatjuk is az idei, karácsonyi mentes kínálatunk!
A mikrobiomunkhoz tartoznak a baktériumok, a vírusok és a gombák is, melyek a bélrendszerben, a szájüregben, a légutakban és a bőrünkön is élnek. A ránk jellemző mikrobiom kialakulását egyértelműen meghatározza az életkörülményeink, a környezetünk, az életünk során alkalmazott bizonyos gyógyszerek és az antibiotikumok, s nagymértékben befolyásolja a táplálkozásunk.
A cöliákia kialakulásában genetikus és környezeti tényezők is szerepet játszanak. Ha az egyik szülő lisztérzékeny, akkor 10-15 százalék az esély arra, hogy a gyermek is az legyen, egypetéjű ikrek között ugyanakkor már 50 százalékos a kockázat. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!
Augusztus 20-án minden évben nemzeti ünnepséggel emlékezünk meg az államalapításról. Ilyenkor ünnepeljük I. István szentté avatását, a Szent Koronát, az alkotmányt és bizony, ez az Új Kenyér ünnepe is! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!
Mai cikkünkben a vegetáriánusok különböző csoportjait vettük górcső alá dietetikus szakemberünk, Sarnyai Tünde segítségével. Tartsatok velünk ebben az érdekes gasztro utazásban! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!
Ahogy beköszönt a jó idő, egyre gyakrabban gyűlik össze a rokonság vagy a barátok egy-egy kellemes sütögetésre vagy kerti party-ra. Gluténmentesen étkezőként azonban ezek a programok is okozhatnak kellemetlenséget az ételérzékenyeknek és természetesen a házigazdáknak is. Ahhoz, hogy mindenki kompromisszumok nélkül tudja élvezni a szabadban elköltött étkezéseket, nem feltétlenül kell órákig gyúrással és kelesztéssel húzni az időt, hogy gluténmentes pékárut varázsoljunk az asztalra! A Tibidabo Gluténmentes Pékség ezen alkalmakra is kiváló alternatívákat kínál! Mutatjuk is! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!
Szélsebesen robogunk át 2022 első felén, napokon belül a húsvéti ünnepek forgatagában találjuk magunkat. Mint minden ünnepen, ilyenkor is összegyűlik a család és az evés-ivás teszi teljessé az együtt töltött időt. Azonban gluténérzékenyként, vagy hozzátartozójaként nehézséget okozhat, mi kerüljön az ünnepi asztalra. Idén is készültünk nektek fantasztikus húsvéti gluténmentes pékáru kínálattal, hogy megkönnyítsük a háziasszonyok dolgát, ha mentesen étkezők is ülnek az asztalnál!
Mai cikkünkben szeretnénk nektek közelebbről bemutatni a Tibidabo Gluténmentes Pékség mindennapjait, éppen ezért üzletvezetőnket, Hermann Dórát kérdeztük gyártásról, a csapatról és a hétköznapi feladatokról. Tartsatok velünk és ismerjetek meg minket!