Laktózmentes
Hideg időben mindannyian gyakrabban vágyunk valami kellemes, lelket melengető nassolni valóra. Na de milyen nasit adjunk gyermekünknek? A tanuláshoz, sporthoz magától értetődően sok energiára van szükség, a növésben lévő gyerekek pedig gyakran a főétkezések között is megéheznek. Természetesen, ha időhiánnyal küldünk, kényelmes megoldást nyújthatnak az előre csomagolt nasik, de ezeket nem javasolt túlzásba vinni, mivel a legtöbb esetben rendkívül magas bennük a hozzáadott cukor mennyisége és a mesterséges összetevők aránya. Az uzsonnaidő remek lehetőséget nyújthat arra, hogy gyermekünk étrendjébe plusz tápanyagokat csempésszünk be, ne hagyjuk hát ki!
Kedveled a hagyományos alapanyagokból készült mentes kenyereket, de szeretnél tudatosabban étkezni? Esetleg kipróbálnál valami újat, túl a kölesen és a hajdinán? Akkor bemutatjuk az új gluténmentes csodát, a cirokot! Aktuális cikkünkből minden megtudhatsz, amit tudni érdemes erről a hozzávalóról és felhasználási módjairól.
A nyári időszak ideális lehetőséget kínál a szabadtéri piknikezésre, baráti összejövetelekre vagy családi grillezésekre. És mi lehetne jobb, mint egy ízletes, könnyed és mentes étel, amely mindenki számára elérhető, de az érzékenységben nem szenvedők is mind a tíz ujjukat megnyalják utána? Ehhez hoztunk nektek két fantasztikus mentes pizza és hamburger receptet Tibidabo péktermékekkel. És az a legszuperebb bennük, hogy az alapok mellett olyan feltéteket adhatsz hozzá, amilyeneket csak szeretnél, így a saját ízlésedre szabhatod!
A kávé az egyik legnépszerűbb és legtöbbet fogyasztott ital a földön, az emberek többsége naponta több csészével is elfogyaszt belőle. Habár túlzásba vinni nem érdemes, a koffein mértékkel fogyasztva javíthatja a kedvünket, segítheti az emésztésünket és növeli a mentális és fizikai teljesítményünket is. Egy-két csésze élvezettel való elfogyasztásához szívből ajánljuk, hogy kóstoljátok meg ti is a Tibidabo Gluténmentes Pékség különleges specialty kávéit! De hogy mi is különbözteti meg ezeket a kávékat egy „sima” kávétól? Honnan szerezzük be őket? Milyen minőségi kritériumoknak kell megfelelni ahhoz, hogy egy kávét specialty kávénak hívhassuk? Székely Nikolettát, a pékség vezetőjét kérdeztük. A cikk végén pedig dietetikusunk, Sarnyai Tünde is elmondja, hogy mire érdemes odafigyelni a gluténmentes étkezés vonatkoztatásában a kávéfogyasztással kapcsolatban.
Itt a jó idő. Egyre többet süt a nap, hosszabbodnak a nappalok, és megkezdődött a szabadtéri programok és kirándulások szezonja. A tavasz beköszöntött, a természet újult erőre kap és ébredezik, de nem mindenki érzi magát ilyen energikusnak ebben az időszakban. Sokan valahogy álmosabbnak érzik maguk, mint télen, a fáradtságnak és gyengeségnek frusztráló egyvelege közéjük és a világ közé áll. Ám nem kell ettől megijedni, hiszen ez egy természetesen jelenség, ami az emberek többségét érinti, viszont ebben az időszakban érdemes kiemelten odafigyelni az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra.
Amennyiben cöliákiás vendéget várunk az ünnepekkor, esetleg mi magunk az első gluténmentes karácsonyi menüt készülünk összeállítani, hoztunk egy kis segítséget, mire érdemes odafigyelni, hogy gondtalanul élvezhessük a finom falatokat.
A Tibidabo Gluténmentes Pékség idén is gondoskodik arról, hogy gluténérzékenyként gördülékenyebben teljen az ünnepi készülődés! Nálunk mindent megtaláltok, ami az ünnepi desszerteket illeti! Mutatjuk is az idei, karácsonyi mentes kínálatunk!
Az ősz beköszöntével jobban kívánjuk a tartalmasabb, tápanyagokban gazdagabb fogásokat és ilyenkor ajánlott is kiemelten odafigyelni immunrendszerünk védelmére! Azonban ez közel sem kell, hogy azt jelentse, hogy nem ehetünk isteni fogásokat a nap során! Sarnyai Tünde, a Tibidabo Gluténmentes Pékség szakértő dietetikusa egyből két receptet is hozott, melyeket jó szívvel ajánlunk a hűvös időben a testnek és a léleknek egyaránt!
A meleg nyári napok és az iskola szünet mi másról is szólhatna, mint az önfeledt kirándulásokról és strandolásról. Gluténérzékenyként azonban komoly fejtörést okozhat miket is csomagoljunk magunkkal elemózsiaként, mielőtt útnak indulnánk. Mai cikkünkben szeretnénk néhány ötlettel kedveskedni a mentesen étkezőknek és hozzátartozóiknak, hogy az étkezés ne szabjon gátat az élmények szerzésében! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!
Mai cikkünkben a vegetáriánusok különböző csoportjait vettük górcső alá dietetikus szakemberünk, Sarnyai Tünde segítségével. Tartsatok velünk ebben az érdekes gasztro utazásban! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!