
Összetevők
Összetevők:
Gluténmentes kölesliszt, tápióka keményítő, növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), konjakgumi, pékipari élesztő, napraforgóolaj, ivóvíz, rózsaszín Himalája só, almaecet, aszkorbinsav, gyümölcskivonat, mustár (ivóvíz, ételecet, mustármag, cukor, étkezési só, őrölt kurkuma), virsli (sertéshús 80%, ivóvíz, étkezési só, tápióka keményítő, burgonyarost, sűrítőanyag, karragén, dextróz, stabilizátorok, difoszfálok, trifoszfátok, antioxidáns: aszkorbinsav, fűszerek és fűszerkivonatok, tartósítószer: nátrium-nitrit, bükkfafüst), szezámmag.
Mentességek: gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, hozzáadott répacukormentes, mesterséges adalékanyag-mentes.
Szénhidrátcsökkentett termék.
Allergének:
11 Szezámmag
10 Mustár
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Tápértékek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1348 kJ / 324 kcal |
Zsír | 17 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,5 g |
Szénhidrát | 24 g |
amelyből cukrok | 3 g |
Rost | 17 g |
Fehérje | 8,9 g |
Só | 2,6 g |
Leírás
Száz százalékban glutén- és keresztszennyeződés mentes mustáros virslis croissant-unkat azoknak ajánljuk, akik az ételintolerancia miatt sem akarnak lemondani a finom falatokról. A jól ismert francia finomságot laktózmentesen és szénhidrátcsökkentett receptúra alapján készítjük ügyelve arra, hogy ízében megtévesztésig hasonlítson hagyományos társaihoz.
Gluténmentes mustáros virslis croissant-unk összetevői közül mellőztük a legtöbb gluténmentes pékség által használt, gyors felszívódású szénhidrátokat, mint a kukorica, rizs vagy a burgonya. Helyettük minőségi szupergabonákat válogattunk össze, így tésztájának alapját a köles adja, keményítőnek tápiókát használunk, a rostdússág érdekében pedig útifűmaghéjat és bambuszrostot adtunk hozzá.
Különlegességként, a Tibidabo Gluténmentes Pékségben és a webshopon is elérhető finomságot szezámmaggal koronáztuk meg, amely nemcsak a látványhoz és az ízélményhez ad hozzá, hanem A-, B1-, B2-, D-, E-vitamint, magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, mangánt, rezet és cinket is tartalmaz.