Őszi maradékmentő: vöröslencsés sütőtökkrém
Tombol a sütőtök szezon, így előfordulhat, hogy a gyakori sütés során megmarad pár szelet. Ugyanígy megtörténhet, hogy a leves, főzelék, köret vagy saláta készítés során feleslegesnek bizonyul egy kis adag főtt lencse. Nincs más dolgunk, mint a kettőt összekrémesíteni, ízlés szerint fűszerezni és tálalni! Például frissen aprított petrezselyemzölddel, földimogyoróval és egy nagy marék bébispenóttal. Tökéletes feltétje például egy Tibidabo By Me Paleo bagelnek!
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
115 g sült sütőtök
85 g főtt vöröslencse
Ízlés szerinti fűszerek:
- hagyományosan: csipetnyi só és bors
- pikánsan: csipetnyi só, tarkabors és chilipehely
- egzotikusan: curry fűszerkeverék
1 adag (33 g) tápértéke: 26,4 kcal, 5,65 g szénhidrát, 1,24 g fehérje, 0,1 g zsír, 1 g rost