Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Őszi maradékmentő: vöröslencsés sütőtökkrém

Őszi maradékmentő: vöröslencsés sütőtökkrém Dietetikusunk, Farkas Cili erre a hétre egy szuper őszi maradékmentő receptet hozott, ami nem csak nagyon finom, de ráadásul még mindenmentes is!

Tombol a sütőtök szezon, így előfordulhat, hogy a gyakori sütés során megmarad pár szelet. Ugyanígy megtörténhet, hogy a leves, főzelék, köret vagy saláta készítés során feleslegesnek bizonyul egy kis adag főtt lencse. Nincs más dolgunk, mint a kettőt összekrémesíteni, ízlés szerint fűszerezni és tálalni! Például frissen aprított petrezselyemzölddel, földimogyoróval és egy nagy marék bébispenóttal. Tökéletes feltétje például egy Tibidabo By Me Paleo bagelnek!

Hozzávalók 4-6 adaghoz: 

115 g sült sütőtök

85 g főtt vöröslencse

 

Ízlés szerinti fűszerek:

- hagyományosan: csipetnyi só és bors

- pikánsan: csipetnyi só, tarkabors és chilipehely

- egzotikusan: curry fűszerkeverék

 

1 adag (33 g) tápértéke: 26,4 kcal, 5,65 g szénhidrát, 1,24 g fehérje, 0,1 g zsír, 1 g rost