Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Pizza és hamburger a diéta alatt?! - Ismerd meg Dávid Petra kedvenc Tibidabo termékeit!

Pizza és hamburger a diéta alatt?! - Ismerd meg Dávid Petra kedvenc Tibidabo termékeit! Ugye senki nem felejtette el, hogy hamarosan itt a Tibidabo X Dávid Petra esemény. Reméljük már ti is legalább annyira izgatottak vagytok, mint mi! A blog első része után elhoztuk nektek a folytatást, melyből megtudhatjátok mit üzen Petra azoknak, akik most gondolkodnak azon, hogy belevágjanak az életmódváltásba, mit tart a legfontosabb feladatának influencerként, hogyan illeszthetők be a gluténmentes termékek a diétába, és melyek a kedvenc Tibidabo termékei. 

Mit üzennél azoknak, akik most gondolkoznak, vagy éppen most kezdenek bele az életmódváltásba?

Miután belevágtam az életmódváltásba teljesen megfordult velem a világ. Úgy éreztem magam mintha egészen addig egy hosszú téli álomban lennék, mintha egy másik ember életét éltem volna. Emiatt kicsit dühös is vagyok magamra, hogy nem kezdtem bele hamarabb, az életem nagyon sok aspektusa másként alakult volna. A sport kitartásra és fegyelemre tanított, élettanilag is számos jó hatása van, amit személyesen is megtapasztaltam. Tudom, hogy nehéz elindulni, nehéz először lemenni a terembe, és talán az még nehezebb, mikor már belevágtunk - és nem mozdul a mérleg, amikor a családi rendezvényeken olyan ételeket kínálnak, ami nem fér bele, stb - hogy ne adjuk fel. Nagyon fontosnak tartom azt is elmondani, hogy bizonyos ételeket nem kell démonizálni, ha nagyon vágyunk valamire, akkor azt együk meg, csak ne mindennap az összes étkezésébe együnk olyan ételeket, amik nem férnek bele a diétánkba. Illetve, ha egyszer elszaladt velünk a ló, akkor az egy rossz hozzáállás, ha azt gondoljuk, hogy akkor a mai napnak már mindegy és ehetünk bármit. A másik pedig, hogy nem szabad önostorozásba csapni, feladni, mert igazából nem történt katasztrófa, senki sem egy étkezés miatt hízik meg.

Sok ember követ téged. Mit gondolsz, mi a legfontosabb feladatod influencerként egy ilyen lelkes csapattal a hátad mögött?

Az influencerek dolga a tudásátadás, jó példa mutatása, ez a mai világba már eléggé eltűnt. Én azt szeretném bemutatni, hogy nem kell mindent megvonnod magadtól a diéta alatt, és hogy miként lehet az általad szeretett ételek egészségesebb változatát fogyasztani. Például, amit régebben nagyon sokat fogyasztottam az a hamburger és a pizza. A Tibidabo Gluténmentes Pékség kínálatába található hamburger zsemle és pizzalap kiváló, finom és könnyen elkészíthető alternatívát kínál, főleg, hogy kevesebb szénhidrátot tartalmaznak, mint egy normál termék. Videóimban megmutatom, hogy hogyan lehet feldobni egy unalmas diétás tízórait, hogy lehetünk kreatívabbak. Hogy hogyan élek, hiszen ugyanolyan ember vagyok, mint ti, dolgozom, edzem, jövök-megyek, viszont közbe én előre elkészítem az ételeimet és dobozban viszem magammal. Ha van egy célod, nincsen lehetetlen, ha valaki igazán akar valamit bármi elérhető, nem szabad hagyni, hogy bármi felülírja. Az a fontos, hogy ezek a dolgok automatizmussá váljanak.

Hogyan illeszthető be a gluténmentes étkezés az egészséges életvitel során a mindennapokba és diétába?

A glutén rendszeres fogyasztása - cöliákiásoknál és gluténérzékenyeknél - nemcsak emésztőrendszeri panaszokat és vékonybél nyálkahártya károsodást, hanem akár szisztémás gyulladást is okozhat. Én nem mondom azt, hogy a glutént teljesen ki kell iktatni, ha valaki nem érzékeny rá, de a szervezet számára nem okoz hiányt, ha étrendünkben úgy csökken a glutén bevitele, hogy többféle gluténmentes, teljes értékű gabonát és abból készülő terméket fogyasztunk változatosan. A Tibidabo termékeit úgy fejlesztették ki, hogy ízviláguk azoknak a tetszését is elnyerje, akik a hagyományos péktermékek rajongói közé tartoznak. A hagyományos és átlagos gluténmentes pékárukhoz képest jellemzően alacsonyabb a szénhidrát-, illetve magasabb a rosttartalmuk, alternatív lisztekből dolgoznak, utóbbinak köszönhetően pl. magasabb a termékek ásványi anyag tartalma. Egyszerűen nem csak egy sima péksüteményt vásárolunk náluk, ennél többet kapunk! A termékek jellemzően köles- és a hajdinalisztből, valamint hozzáadott rostokkal, rostlisztekkel készülnek, így fogyasztásuk után lassabban emelkedik meg a vércukorszint és hosszabb távon nyújtanak teltség és jóllakottság érzetet. Gyakori probléma, hogy az emberek nem fogyasztanak elegendő rostot, ami hosszútávon számos ponton negatívan hat az egészségi állapotra, bizonyítottan növeli a szív- és érrendszert érintő betegségek, valamint daganatos betegségek, pl. a vastagbélrák kialakulásának a kockázatát. Az alacsonyabb szénhidrát- és magasabb rosttartalomnak köszönhetően bizonyos péksütemények pedig, mint például a fitt kifli vagy a bagel tökéletesen beilleszthetőek meghatározott szénhidrát tartalmú diétás étrendbe, mert egy-egy péksütemény pont annyi szénhidrátot tartalmaz, mint amennyi általában egy-egy étkezéshez ajánlott és szükséges.

Melyek a kedvenc Tibidabo péktermékeid? (Melyek azok a péktermékek, amik beilleszthetők egy egészséges étrendbe?)

A pizzalapot szeretem a legjobban, és talán azt is fogyasztom a leggyakrabban. Nagyon praktikus benne, hogy már akár mirelit állapotba is el tudom felezni, de akár sütés után is. Habár olykor nagyon nehéz megállni, de nekem egy fél pizza tesz ki egy étkezést. Szintén nagy kedvenc a hamburger zsemle, de ezek nem is meglepőek hiszen ez a két ételt fogyasztottam a legtöbbet az életmódváltásom előtt. A flexibilis diéta sokkal jobban fenntartható étkezési hozzáállás, mint a szigorú étrendek, fogyókúrák.