Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap > Gluténmentes receptek >

Tápláló szendvicskrémek dietetikusunktól

Tápláló szendvicskrémek dietetikusunktól

Mai cikkünkben Sarnyai Tünde, a Tibidabo Gluténmentes Pékség dietetikusa két gyors, könnyű és tápláló szendvicskrémmel örvendeztet meg titeket. Tartsatok velünk, és készítsétek el ti is!

Hummuszkrém ínyenceknek

Hozzávalók (4 adaghoz):

 

Elkészítés:

A csicseriborsót összeturmixoljuk a fokhagymával, a köménnyel, a citromlével, tahinivel és az olívaolajjal. Ha túl sűrű lenne, akkor lazíthatjuk a csicseriborsó levével. Kiváló feltétként szolgál akár friss, akár pirított bagettel tálalva. Hűtőszekrényben akár egy hétig is eláll. 

 

Isteni aszalt paradicsomos tonhalkrém

Hozzávalók (1 adaghoz):

Elkészítés:

A tonhalat lecsepegtetjük, majd összeturmixoljuk az aszalt paradicsommal. Diétázóknak érdemes olyan tonhalkonzervet választani, melyet a saját levében árulnak olajos társai helyett.

 

A receptek alapjául szolgáló száz százalékban glutén-, laktóz- és keresztszennyeződés mentes, szénhidrátcsökkentett pékárukat beszerezhetitek Budapesten, Dohány utcai üzletünkben vagy rendeljétek házhoz a Tibidabo webshopon keresztül.