Leírás
Ki ne szeretné a frissen sült kenyér illatát és a friss, ropogós, elsőnek levágott kis csücsköt? Szerencsére ma már gluténérzékenyként sem kell minderről lemondanod, azonban rengeteg időt és energiát spórolhatsz, ha nem kell mindig új receptekkel kísérletezni, dagasztani, keleszteni. Nálunk, a Tibidabo Gluténmentes Pékségben bármikor kaphatsz, vagy országszerte akár házhoz is rendelhetsz mennyeien finom, gluténmentes kenyeret.
A piacon kapható társaival ellentétben ez a mentes kenyér nemcsak finom, hanem rostokban és lassú felszívódású szénhidrátokban gazdag, így garantáltan hosszan eltelít a nap során. Fogyaszd akár reggelire vagy az ebéd kísérőjeként, esetleg szolgáljon egy gyors szendvics alapjaként, amit magaddal vihetsz bárhová, a gluténmentes ropogós házi vekni egész nap friss és tápanyagokban gazdag alternatívát nyújt a mentesen étkezők számára!
Ez a kenyerünk a köles-, hajdinaliszt, valamint a növényi rostoknak (bambuszrost, útifűmaghéjliszt) a következtében kiemelkedően magas rosttartalommal bír. A hajdinaliszt gazdag különböző mikrotápanyagokban, mint a vas, magnézium, mangán, B-vitamin, folsav, kálium, foszfor, cink és a réz. A hajdina kiemelkedő antioxidáns tartalommal bír, a benne található flavonoidoknak (kvercetin, rutin) következtében. Ezeknek a tápanyagoknak számos krónikus betegség, mint például a daganatos megbetegedések, a magas vérnyomás, a szív és érrendszeri betegségek, illetve az elhízás megelőzésében van fontos szerepük.