Leírás
Gluténmentes sokmagvas vekninket azoknak ajánljuk, akik szeretik, ha van egy kis varázslat a reggeli szendvicsükben. Mennyeien ropogós kérgű, légiesen puha, lyukacsos belsejű kenyerünket úgy alkottuk meg, hogy az számos különféle, speciális étrendbe beilleszthető legyen. Összetevői közül mellőztük a legtöbb gluténmentes pékség által használt, gyors felszívódású szénhidrátokat, mint a kukorica, rizs vagy a burgonya. Helyettük minőségi szupergabonákat válogattunk össze, így sokmagvas veknink tésztájának alapját a hajdina és a köles adja, keményítőnek tápiókát használunk, a rostdússág érdekében pedig útifűmaghéjat és bambuszrostot adtunk hozzá.
A gluténmentes sokmagvas vekni szupereje a felhasznált liszteken túl az olajos magvakban rejlik. A Magyar Dietetikus Országos Szövetségének ajánlása (okostányér) felhívja a figyelmet, hogy egészségünk érdekében az olajos magvak rendszeres fogyasztása javasolt. Ennek oka, hogy számos értékes tápanyagban, mint folsavban, B-vitaminokban, antioxidáns-hatású tokoferolokban, valamint a koleszterin felszívódását lassító fitoszterolokban gazdagok. Ezen felül kiemelkedő kalcium-, magnézium- és káliumforrások, előbbinek a növényi alapú étrend esetén kiemelt jelentősége van. Az olajos magvak másik pozitív tulajdonsága, hogy esszenciális zsírsav-tartalmuk magas, így fogyasztásukkal hozzájárulhatunk a megfelelő omega 3 omega és 6 arány kialakításához. Ennek a magas omega 3 tartalomnak tudható be, hogy a kenyér zsírtartalma magasabb a többi kenyerünkkel összehasonlítva. Saját, száz százalékban gluténmentes üzemünkben készült, csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes lisztkeverékekből készült péksüteményünk nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, illetve búzaszármazékot (gluténmentesítettet sem), valamint a keresztszennyeződés kockázata is kizárható.
Vélemények
Egyszerre többet rendelek és fagyasztóban tárolom.
Egyszerre többet szoktam rendelni,
így szállítási díjat sem kell fizetni.
Félbevágva lefagyasztom és mindig csak egy
felet veszek ki, így olyan mintha friss lenne.