Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Specialty kávéinkat kóstolták a Tesztevők

Specialty kávéinkat kóstolták a Tesztevők

Nemrégiben nálunk járt a Tesztevők bloggere, Pajger Adrienn, hogy végigkóstolja legkülönlegesebb specialty kávéinkat! Kipróbálta a nyár nagy kedvencét, az espresso tonic-ot mentes verzióban, és a klasszikusok mellett megvizsgált két igazi különlegességet is, a matcha latte-t és a csodaszép beetroot latte-t. Szuper cikkben foglalta össze a tapasztalatait. :)

Hatalmas kávé-fan vagyok, a különlegességekért pedig szinte rajongok. Mivel nemrégiben hallottam róla, hogy a Tibidabo Gluténmentes Pékség üzletében, a Dohány utcában nemcsak isteni gluténmentes, laktózmentes és szénhidrátcsökkentett péksütiket lehet beszerezni, de specialty kávék is vannak a kínálatban, így nyakamba vettem a várost, hogy végigkóstoljam az idei nyár legtrendibb kávéspecialitásait.

Sajnos a "koffeintúladagolás" veszélye kicsit gátat szabott annak, hogy minden egyes finomságot kipróbáljak, :) de összegyűjtöttem nektek pár igazi különlegességet, amelyeket csak ajánlani tudok, ha esetleg a pékség felé jártok. Íme, a kedvenceim:

ET, azaz az espresso tonic

 

 

Nyár és kávé? Tedd össze a kettőt, és megkapod a legtutibb kombinációt: az espresso tonic-ot! Kóstoltad már és szereted? Akkor a Tibidabo kínálatában szereplőt biztosan imádni fogod, mert gyönyörű tálalásban kapod meg, ráadásul cukormentes Fever Tree tonikot használnak hozzá! Ha még nem próbáltad ezt az italt, akkor ez itt A JEL, hogy itt az ideje, hogy ezen a nyáron ezt a trendi kávékülönlegességet megkóstold!

Nekem már nagy kedvencem lett az elmúlt nyarak alatt, így bátran ajánlom nektek.

 

Matcha latte, a zöld csoda

 

 

Ha a mostani furcsa nyári időjárást nézzük, nem lepődünk meg azon, ha felkelünk és mégsem 38 fok, hanem 20 fogad minket, esővel, viharral, és minden széppel amit tartogat. De nem kell aggódni, mert ilyenkor jól esik egy melegebb ital, amilyen például a matcha latte. Vigyázat, mert iszonyatosan nagy energiabomba, amit először talán nem is érzünk meg, de ebben a tradicionális japán italban közel annyi koffein van, mint egy espressoban.

 

Beetroot latte, egy igazi "csajos" finomság

 

 

A leginkább "instagrammable" italt, a rózsaszínű beetroot lattét is meg kellett kóstolnom. Ez számomra a tökéletes őszi ízvilág, lágy, kellemes, fűszeres jelleggel. Ha már elegetek van a nyárból, és vágyódtok az őszbe, akkor mindenképpen ezt válasszátok! :)

Ez egyébként nem egy kávés ital, így a koffeinmentes kávét kedvelők számára ideális, ha valami extrát próbálnának ki. Liofilizált céklapor és különleges fűszerek alkotják, választható tejjel keverve.

 

Végül a klasszikus flat white-ot is megkóstoltam: egyszerűen tökéletes volt. A kávékat kérhetitek laktózmentes formában is, illetve alter tejekkel: rizzsel, mandulával, vagy kókusszal.

A 100%-ban gluténmentes Tibidabo pékségének részlegéből a finom italok mellé egy kókuszos-csokis csigát, egy kakaós csigát és egy pizzás twistert választottam. Nagyon jól passzoltak az italokhoz ezek a sós és édes pékáruk, amikből a pizzás twister nagyon "bejövős" volt. Az édesebb jellegű italokhoz remek választás! Folyamatosan friss péksütik kerülnek a polcokra, így érdemes figyelni és akár egy kicsit várni, ha a kedvencünket éppen nem látnánk.

A specialty kávézó igényesen kialakított tágas belső terében helyben tudtok fogyasztani, illetve kint is foglalhattok helyet, ha a szép idő is engedi :)

 

Köszönjük szépen a Tesztevők csapatának! :) Az eredeti cikket megtaláljátok a Tesztevők oldalán.

Tartalomhoz tartozó címkék: Gluténmentes Laktózmentes Tejmentes