Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tejmentes

2023. 05. 10. 14:19:00

A kávé az egyik legnépszerűbb és legtöbbet fogyasztott ital a földön, az emberek többsége naponta több csészével is elfogyaszt belőle. Habár túlzásba vinni nem érdemes, a koffein mértékkel fogyasztva javíthatja a kedvünket, segítheti az emésztésünket és növeli a mentális és fizikai teljesítményünket is. Egy-két csésze élvezettel való elfogyasztásához szívből ajánljuk, hogy kóstoljátok meg ti is a Tibidabo Gluténmentes Pékség különleges specialty kávéit! De hogy mi is különbözteti meg ezeket a kávékat egy „sima” kávétól? Honnan szerezzük be őket? Milyen minőségi kritériumoknak kell megfelelni ahhoz, hogy egy kávét specialty kávénak hívhassuk? Székely Nikolettát, a pékség vezetőjét kérdeztük. A cikk végén pedig dietetikusunk, Sarnyai Tünde is elmondja, hogy mire érdemes odafigyelni a gluténmentes étkezés vonatkoztatásában a kávéfogyasztással kapcsolatban.

2022. 05. 27. 16:20:22

Mai cikkünkben a vegetáriánusok különböző csoportjait vettük górcső alá dietetikus szakemberünk, Sarnyai Tünde segítségével. Tartsatok velünk ebben az érdekes gasztro utazásban! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2022. 04. 20. 10:34:43

Mai cikkünkben a Tibidabo Gluténmentes Pékség egyik állandó influencerét, Katona Zsókát szeretnénk nektek bemutatni. Beszélgettünk vegánságról, workshop-ról és a minőségi gluténmentes táplálkozás fontosságáról! Tartsatok velünk!

2022. 02. 28. 14:19:00

Mint tudjátok, folyamatosan gőzerővel dolgozunk azon, hogy a lehető legszélesebb választékot tudjuk kínálni vásárlóinknak. A receptek megálmodásától egészen a megalkotásig szakértő dietetikus segítségével és egy profi csapattal dolgozunk azon, hogy termékeink mind ízben, mind állagban és természetesen összetevőkben is kiemelkedőek legyenek. A 2022-es év sem indult másképp, máris mutatjuk, melyek azok a száz százalékban gluténmentes és szénhidrátcsökkentett péksütemények, amelyekkel újdonságként találkozhattok a polcainkon a pékségben vagy a webshopunkon!

2022. 02. 03. 13:36:54

A manapság egyre inkább elterjedt veganizmus életfilozófia, melynek követői elutasítják az állati eredetű termékek fogyasztását és használatát. A vegánság tehát nem csak pusztán az étkezésről, hanem az élet minden területére kiterjedően, például a ruházkodásról, szépségápolásról stb. is szól. 

Mai cikkünkben a vegán alapanyagokat és étkezést vesszük górcső alá, melyet, ha tudatosan épít fel az ember száz százalékban teljes értékű táplálkozási forma lehet. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2022. 01. 26. 09:44:00

Mai cikkünkben Sarnyai Tünde, a Tibidabo Gluténmentes Pékség dietetikusa két gyors, könnyű és tápláló szendvicskrémmel örvendeztet meg titeket. Tartsatok velünk, és készítsétek el ti is!

2021. 11. 08. 14:06:00

A gluténérzékenység mellett az egyik legelterjedtebb intoleranciát kiváltó laktózról kérdeztük a Tibidabo Gluténmentes Pékség szakértő dietetikusát, Sarnyai Tündét! Alaposan körbejárjuk a témakört annak érdekében, hogy hiteles forrásból származó tényeket, és segítséget nyújthassunk kezdő laktózérzékenyeknek és hozzátartozóiknak! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2021. 09. 23. 10:00:00

Beköszöntött az ősz, és vele együtt hűvösebbre fordult az idő is. Csüggedni azonban egyáltalán nincs okunk, hiszen ez az évszak is bővelkedik vitaminokban és tápanyagokban gazdag idényzöldségekben, gyümölcsökben egyaránt! Dietetikusunk, Sarnyai Tünde máris két mennyei recepttel örvendeztet meg titeket, melyekhez a Tibidabo Gluténmentes Pékség termékeit használta fel. Ezt vétek lenne kihagynotok! Tartsatok velünk mai cikkünkben, ahol az ételek elkészítése mellett, érdekességeket is megtudhattok az alapanyagokról!

2021. 08. 16. 12:10:00

Nemrégiben nálunk járt a Tesztevők bloggere, Pajger Adrienn, hogy végigkóstolja legkülönlegesebb specialty kávéinkat! Kipróbálta a nyár nagy kedvencét, az espresso tonic-ot mentes verzióban, és a klasszikusok mellett megvizsgált két igazi különlegességet is, a matcha latte-t és a csodaszép beetroot latte-t. Szuper cikkben foglalta össze a tapasztalatait. :)

2021. 07. 27. 15:23:00

Növényi italt, tejhelyettesítő termékeket sokféle megfontolásból fogyaszthatunk. A legtöbbször előforduló indok a laktózintolerancia és tejfehérje allergia, de vannak, akik koleszterinszintjük rendben tartása érdekében, és vannak, akik elvi megfontolásból utasítják el az állati eredetű tejtermékeket. A növényi italok nem tartalmaznak laktózt, tejfehérjét és koleszterint, zsírtartalmuk alacsony, valamint nem utolsó sorban könnyen emészthetőek, így a bélbetegségekkel küzdők számára is remek alternatívaként szolgálhatnak. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!