Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tibidabo Kisokos

2023. 09. 08. 00:00:00

Az elmúlt időszakban sok vita és félreértés alakult ki a szénhidrátok körül, érthető módon főként a diétázók körében, így fontos tisztáznunk, hogy a finom péksütemények és tésztafélék összetevői különösen fontos szerepet töltenek be az emberi szervezet megfelelő működésében. De vajon miért van szükségünk szénhidrátokra? Milyen típusai léteznek, és hogyan befolyásolják az egészségünket és teljesítőképességünket? Melyek a legjobb forrásai a kiegyensúlyozott étrend szempontjából?

2023. 08. 18. 10:45:00
A cukorbetegség egyre komolyabb probléma hazánkban, a cukorbetegek száma évről-évre növekszik, átlagos életkoruk pedig sajnos egyre alacsonyabb. A betegség kialakulásának kockázati tényezői közé tartozik a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, az elhízás és a dohányzás is. Jó hír azonban, hogy tehetünk a cukorbetegség megelőzése, illetve a már kialakult betegség karbantartása érdekében.
2023. 06. 20. 13:03:00

A táplálkozás fontosságáról, a különböző diétákról mindig sokkal több szó esik, mint a folyadékbevitelről. Ettől függetlenül azonban ugyanolyan fontos lenne utóbbira is figyelmet fordítani, hiszen a víz a testünkben legnagyobb mennyiségben előforduló alkotóelem. Emellett többféle szerepe is van, így a rendszeres és megfelelő mennyiségű folyadékbevitel elengedhetetlen. 

2023. 04. 20. 13:01:32

Egyre több kutatási eredmény bizonyítja, hogy a bélflóránk egyensúlya az egyik fő pillére egészségünk megőrzésének. Az egyensúly fenntartásának kulcsa pedig, hogy elegendő élelmi rostot fogyasszunk, hiszen az itt megtalálható több száz féle baktérium számára így tudunk ideális körülményeket teremteni. Ezért fontos, hogy odafigyeljünk a kiegyensúlyozott, növényi alapanyagokban gazdag, változatos, ugyanakkor szélsőségektől mentes étrendre. De nem mindegy, hogy mikor, hogyan, és mennyi rostot fogyasztunk ehhez.

2021. 05. 12. 10:11:16

Nem lehet elégszer hangsúlyozni mennyire fontos a megfelelő rostfogyasztás az egészséges életmód fenntartásához, a kiegyensúlyozott emésztéshez és a jó közérzethez. Az átlagosan ajánlott napi rostfogyasztás felnőttek számára 25-30 gramm élelmi rost minél változatosabb forrásból, bőséges folyadékfogyasztás (legalább 8-10 pohár víz) mellett. Ennek betartásához mára már remek superfood-ok állnak rendelkezésünkre, melyek segítségünkre lehetnek a mindennapokban. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2021. 04. 23. 11:53:10
Manapság már a csapból is az egészséges életmód folyik, az ember akarva akaratlanul szembe találja magát beváltnak nevezett tippekkel, trükkökkel. Mindannyian mások vagyunk, más a napi rutinunk és ezáltal más az energiaszükségletünk is, éppen ezért egyszerűen lehetetlen az étkezéssel kapcsolatban olyan igazságot megfogalmazni, ami általánosan mindenkinek egyformán működik. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!
2021. 03. 19. 13:50:49
Szeretnél fitt és energikus maradni? Hogy segítsünk ennek megvalósításában, Békefi Brigi bikini fitneszmodell tanácsát kértük, aki hozott néhány szuper tippet a tavaszi időszakra! 
2020. 10. 08. 09:50:52
A fitt és egészséges forma megtartásához és eléréséhez gluténmentes étrend mellett is ugyanazokat az általános alapelveket érdemes követni, melyek az egészséges életmódra is jellemzőek!
 
2020. 10. 01. 09:46:04

Gluténmentes étrend és termékválogatás esetén is érdemes az alábbi, élelmiszercímkéken megtalálható információkra figyelni! 

2020. 09. 22. 09:37:40
A szénhidrátok - a zsírok és fehérjék mellett - az energiát adó makrotápanyagaink közé tartoznak. A nyersanyagok, élelmiszerek nagy részében megtalálhatók, így elfogyasztott mennyiségük és minőségük az étrendünk meghatározó tényezői.  És hogy miért lényegesek szervezetünk számára?