Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tudástár

2022. 04. 29. 10:49:36

Ahogy beköszönt a jó idő, egyre gyakrabban gyűlik össze a rokonság vagy a barátok egy-egy kellemes sütögetésre vagy kerti party-ra. Gluténmentesen étkezőként azonban ezek a programok is okozhatnak kellemetlenséget az ételérzékenyeknek és természetesen a házigazdáknak is. Ahhoz, hogy mindenki kompromisszumok nélkül tudja élvezni a szabadban elköltött étkezéseket, nem feltétlenül kell órákig gyúrással és kelesztéssel húzni az időt, hogy gluténmentes pékárut varázsoljunk az asztalra! A Tibidabo Gluténmentes Pékség ezen alkalmakra is kiváló alternatívákat kínál! Mutatjuk is! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2022. 03. 17. 11:07:41

Rengeteg tévhit terjeng manapság a Candidáról és a vele járó diétáról. Mivel a Tibidabo Gluténmentes Pékségben hitvallásunk a hiteles tájékoztatás, szakértő dietetikusunk, Sarnyai Tünde segítségét kértük a téma körüljárásához! Folytatódik a Tibidabo tudástár!

2022. 02. 17. 10:44:00
Mai cikkünkben az ételintolerancia és az allergia témakörében kérdeztük szakértő dietetikusunkat, Sarnyai Tündét, hogy eloszlassuk az általános tévhiteket a témában. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!
2022. 02. 03. 13:36:54

A manapság egyre inkább elterjedt veganizmus életfilozófia, melynek követői elutasítják az állati eredetű termékek fogyasztását és használatát. A vegánság tehát nem csak pusztán az étkezésről, hanem az élet minden területére kiterjedően, például a ruházkodásról, szépségápolásról stb. is szól. 

Mai cikkünkben a vegán alapanyagokat és étkezést vesszük górcső alá, melyet, ha tudatosan épít fel az ember száz százalékban teljes értékű táplálkozási forma lehet. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2022. 01. 10. 11:19:33

Ha ti is úgy indultatok neki 2022-nek, hogy az új évi fogadalmatok között szerepel a felesleges kilók leadása, akkor ez a cikk nektek szól. A Tibidabo Gluténmentes Pékségben hitvallásunknak tartjuk, hogy hiteles tájékoztatást nyújtsunk az életmódváltóknak és szeretteiknek egyaránt. Szakértő dietetikusunk, Sarnyai Tünde segítségével most górcső alá vesszük a helyes táplálkozás alapvetéseit és a gyakran előforduló hibákat a diéták során. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2021. 11. 25. 08:43:21

Lassan, de biztosan közeledünk a tél felé, és az évszakváltással együtt egyre inkább előtérbe kerülnek a bekuckózós, filmnézős esték is. Mai cikkünkben hoztunk néhány mentes nassolni való alternatívát, hogy azok se maradjanak finom falatok nélkül, akik valamilyen ételintoleranciával élnek. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2021. 11. 08. 14:06:00

A gluténérzékenység mellett az egyik legelterjedtebb intoleranciát kiváltó laktózról kérdeztük a Tibidabo Gluténmentes Pékség szakértő dietetikusát, Sarnyai Tündét! Alaposan körbejárjuk a témakört annak érdekében, hogy hiteles forrásból származó tényeket, és segítséget nyújthassunk kezdő laktózérzékenyeknek és hozzátartozóiknak! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2021. 10. 18. 14:37:00

Manapság a csapból is az egészséges életmód folyik. Mindenkinek megvannak a jól bevált szokásai, vélt vagy valós hasznos tanácsai a témával kapcsolatban. Sokszor halljuk, hogy a tányérunk felét (lehetőleg nyers) zöldségek tegyék ki, minden étkezésnél figyeljünk a minőségi szénhidrátok és fehérje bevitelére, és kerüljük a többszörösen feldolgozott, zsírban bővelkedő nassolni valókat.

Azonban mi történik akkor, ha átesünk a ló túloldalára, mert bizony, ez az egészséges életmód tekintetében is megtörténhet. Mai cikkünkben azokról a kényszeresen egészséges alternatívákat fogyasztókról lesz szó, akik már a határán vannak a klinikai megnevezésnek, vagyis az Orthorexia Nervosa-nak. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2021. 10. 07. 08:15:48

A nyári hónapok után immunrendszerünk fokozottabban ki van téve a megfázásos betegségeknek, vírusoknak. Éppen ezért ebben az időszakban különösen fontos szervezetünket megfelelő tápanyagokban és vitaminokban gazdag étrenddel is segíteni. Mai cikkünkben azokat a szezonális vitaminbombákat szedtünk össze, melyek fogyasztását jó szívvel ajánljuk ebben a hűvös, nyírkos időszakban. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2021. 09. 06. 13:48:53

Az ételérzékenység sajnos nem korhoz kötött, szinte bármilyen életkorban jelentkezhet a legkülönfélébb tünetekkel. Van, akinek haspuffadást, hasmenést, míg másoknak bőr irritációt, de szélsőséges esetben fulladásos állapotot idéz elő egy-egy étel. Ételintoleranciásnak lenni minden életkorban nehézségekkel jár, azonban mai cikkünkben kifejezetten a legkisebbeknek és szüleiknek szeretnénk segíteni szakértő dietetikusunk, Sarnyai Tünde segítségével, hogyan könnyítsék meg a mindennapok étkezéseinek kérdését ovi és suli idején! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!