Hogyan védjük immunrendszerünket az ősz beköszöntével

Hogyan védjük immunrendszerünket az ősz beköszöntével

Ősszel immunrendszerünk fokozottabban ki van téve a megfázásos betegségeknek, vírusoknak. Éppen ezért ebben az időszakban különösen fontos szervezetünket megfelelő tápanyagokban és vitaminokban gazdag étrenddel is segíteni. Mai cikkünkben azokat a szezonális vitaminbombákat szedtünk össze, melyek fogyasztását jó szívvel ajánljuk ebben a hűvös, nyírkos időszakban. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

Az immunrendszer támogatása szempontjából a rendszeres és alapos kézmosás, a fizikai aktivitás, a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás, a stressz minimalizálása.

Kurkuma

Antibakteriális és gombaölő összetevői megerősítik a szervezet védelmi rendszerét, csökkentve a megfázás kialakulásának kockázatát. Már kialakult betegségnél pedig enyhítheti a tüneteket.

Brokkoli

Párolva vagy nyersen marad meg a legtöbb értékes tulajdonsága. Tele van rostokkal, antioxidánsokkal, A-, C- és E-vitaminnal.

Lilakáposzta

Antioxidánsokban, C-vitaminban, karotinoidokban és flavonoidokban gazdag. Segíthet a szív egészségének megőrzésében és a szervezetben jelentkező gyulladások legyőzésében.

Fokhagyma

Antibakteriális és gombaellenes hatással bír. Allicintartalmának köszönhetően felveszi a harcot a felső légúti megbetegedésekkel szemben.

Gyömbér

Nagy segítség lehet torokfájás és egyéb, gyulladással járó megbetegedések esetén, mivel gyulladáscsökkentő hatású.

Mindezek mellett elengedhetetlen megfelelő teljes kiőrlésű gabonákkal is támogatnunk a szervezetünket, mint a hajdina, köles, tápióka vagy a bambuszrost. Nálunk, a Tibidabo Gluténmentes Pékségben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy receptjeink megálmodásakor dietetikus szakember segítségével olyan minőségi, száz százalékban gluténmentes péksüteményeket alkossunk meg, melyek az év minden szakában megfelelő, akár élethosszig tartó támogatást nyújthatnak fogyasztóink számára.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tudástár