Húsmentes, könnyű ételek az életmódváltás jegyében

Húsmentes, könnyű ételek az életmódváltás jegyében

Ha idén tudatosabb életmódot szeretnél folytatni, de nem akarsz lemondani az ízekről, akkor jó helyen jársz! A megfelelő receptekkel az ételeid nemcsak diétásak és kiegyensúlyozottak lehetnek, hanem egyszerűen elkészíthetők és igazán ízletesek is. Ebben a cikkben két fantasztikus, húsmentes fogást mutatunk be, amelyekkel könnyedén beillesztheted a változatos és finom ételeket a mindennapjaidba.

shakshuka és az avokádókrém is könnyedén elkészíthető, ízletes fogások, amelyek tökéletesek ebédre vagy vacsorára, Tibidabo gluténmentes pékáruval kiegészítve pedig még jobban érvényesülnek az ízek, miközben laktató és kiegyensúlyozott étkezést biztosítanak.

Shakshuka – A kelet varázsa egy serpenyőben
Ha szereted a fűszeres, laktató és mégis húsmentes ételeket, akkor a shakshuka igazán neked való! Ez a klasszikus közel-keleti fogás ideális azok számára, akik valami egyszerű, mégis különleges ételre vágynak.

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 konzerv egész paradicsom
  • fűszerek: só, bors, római kömény, füstölt pirospaprika
  • olívaolaj
  • 3 db tojás
  • friss petrezselyem
  • chili (ha szeretjük a csípőset)
  • 2 db Tibidabo gluténmentes paleo bagel

 


Elkészítés:

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk egy levehető nyelű serpenyőben.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt és paprikát, majd 5 percig pirítjuk.
  3. Beleöntjük a paradicsomkonzervet, fűszerezzük és egy kevés vizet adunk hozzá, majd kb. 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Ráütjük a tojásokat, majd 180 °C-os sütőben 7 perc alatt készre sütjük.


Tálalás:
Tálaljuk friss petrezselyemmel és chilivel megszórva, valamint Tibidabo gluténmentes paleo bagellel, amelyben kevesebb, mint 10 g szénhidrát van, így tökéletes társa lehet ennek a szénhidrátszegény, de kiadós ételnek.

 

 

Fetás avokádókrém – Egy igazán izgalmas mártogatós
Az avokádó az egészséges étkezés egyik legismertebb hozzávalója. Tele van vitaminokkal, és remek alapja lehet egy különleges mártogatósnak. Fetával kiegészítve pedig egy izgalmas ízvilágot kapunk.

Hozzávalók:

  • 250 g koktélparadicsom
  • 3 ek. zsírszegény görögjoghurt
  • 1 üveg olívabogyó (170 g)
  • 1 csomag feta (200 g)
  • 1 db érett avokádó
  • ½ citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só, bors
  • olívaolaj
  • 2 db Tibidabo gluténmentes toszkán bagett


Elkészítés:

  1. A koktélparadicsomot és az olívabogyót egy kisebb edénybe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, majd olívaolajat adunk hozzá és alaposan összekeverjük. 170 °C-on 20 perc alatt készre sütjük az Air Fryerben.
  2. Közben egy botmixer segítségével összeturmixoljuk a fetát, avokádót, görögjoghurtot, friss citromlevet, fokhagymát és a borsot, amíg sima krémet nem kapunk.
  3. A mártogatóst mély tányérban tálaljuk, a tetejére pedig füstölt pirospaprika, a sült paradicsom és olívabogyó kerül.


Tálalás:
Pirított Tibidabo gluténmentes toszkán bagett szeletekkel fogyasztva tökéletes könnyű ebéd vagy vacsora lehet.

Az ünnepi időszak után mindig jólesik olyan ételekkel kényeztetni magunkat, amelyek testünket és lelkünket is táplálják.