Interjú

2024. 07. 23. 14:47:18

Dietetikus válaszol - A nem-cöliákiás gluténérzékenység

Dietetikusunk, Tószegi Lídia ezúttal Fannival beszélgetett, aki maga is érintett a nem-cöliákiás glutén szenzitivitás (NCGS) problémakörében. Fanni lassan tíz éve tartja a diétát és elmesélte nekünk, milyen nehézségeket, kihívásokat tapasztalt a tünetek megjelenése óta.

2024. 05. 30. 00:00:00

A Tibidabo dietetikusa válaszol

Mai blogcikkünkben Tószegi Lídia dietetikusunk a kávéfogyasztással és a gluténérzékenységgel kapcsolatos, gyakran ismételt kérdésekre válaszolt. Többek között szó lesz az ajánlott koffein beviteli mennyiségről, arról, hogy mire érdemes figyelni a gluténmentes étrend összeállításánál, valamint arról, hogy miért fontos a megfelelő rostbevitel.

2023. 05. 10. 14:19:00

A specialty kávék nyomában - Kóstold meg te is a Tibidabo kávékülönlegességeit!

A kávé az egyik legnépszerűbb és legtöbbet fogyasztott ital a földön, az emberek többsége naponta több csészével is elfogyaszt belőle. Habár túlzásba vinni nem érdemes, a koffein mértékkel fogyasztva javíthatja a kedvünket, segítheti az emésztésünket és növeli a mentális és fizikai teljesítményünket is. Egy-két csésze élvezettel való elfogyasztásához szívből ajánljuk, hogy kóstoljátok meg ti is a Tibidabo Gluténmentes Pékség különleges specialty kávéit! De hogy mi is különbözteti meg ezeket a kávékat egy „sima” kávétól? Honnan szerezzük be őket? Milyen minőségi kritériumoknak kell megfelelni ahhoz, hogy egy kávét specialty kávénak hívhassuk? Székely Nikolettát, a pékség vezetőjét kérdeztük. A cikk végén pedig dietetikusunk, Sarnyai Tünde is elmondja, hogy mire érdemes odafigyelni a gluténmentes étkezés vonatkoztatásában a kávéfogyasztással kapcsolatban.

2023. 04. 13. 15:11:45

Indul a bikiniszezon - Tavaszi formába hozó tippek a dietetikustól

Számunkra is hihetetlen, de már csak alig két hónap, és megkezdődik az idei bikiniszezon! Habár még távolinak tűnhet, érdemes már most elkezdeni a felkészülést, hogy a legjobb formádban mutathasd meg magad a strandon. Ennek az időszaknak az egyik legsarkalatosabb pontja a diéta, amivel kapcsolatban nagyon sok tévhit kering az interneten. De hogyan is érdemes és hogyan nem érdemes diétás étrendet kialakítani? Erről kérdeztük a Tibidabo Gluténmentes Pékség dietetikusát, Farkas Cilit. 
2023. 02. 22. 10:20:25

Pizza és hamburger a diéta alatt?! - Ismerd meg Dávid Petra kedvenc Tibidabo termékeit!

Ugye senki nem felejtette el, hogy hamarosan itt a Tibidabo X Dávid Petra esemény. Reméljük már ti is legalább annyira izgatottak vagytok, mint mi! A blog első része után elhoztuk nektek a folytatást, melyből megtudhatjátok mit üzen Petra azoknak, akik most gondolkodnak azon, hogy belevágjanak az életmódváltásba, mit tart a legfontosabb feladatának influencerként, hogyan illeszthetők be a gluténmentes termékek a diétába, és melyek a kedvenc Tibidabo termékei. 
2023. 02. 16. 16:06:05

Hogyan lett egy duci lányból az év sportolója? - Ismerd meg Dávid Petrát!

Végre elérkezett az idő, hogy megoszthatjuk veletek is a nagyszerű hírt! Itt a lehetőség, hogy ti is találkozzatok Dávid Petra személyi edzővel és táplálkozási tanácsadóval a Tibidabo Gluténmentes Pékség szervezésében. Az eseményen szó lesz az életmódváltás, a mentes étkezés és a Tibidabo péktermékek kiegyensúlyozott táplálkozásba illeszthetőségéről, emellett lehetőségetek lesz természetesen beszélgetni Petrával és a Tibidabo Pékség dietetikusával. Ha pedig mindez nem lenne elég, különleges mentes finomságokkal is várunk majd benneteket! Az esemény végén pedig tombolasorsolást tartunk, amin egy szuper gluténmentes péktermékeket tartalmazó csomagot nyerhettek. Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ezen linken tudtok megtenni.

2022. 11. 30. 06:56:05

Bemutatkoznak a Tibidabo szakértő dietetikusai

Mai blog cikkünkben egy interjú keretében megismerkedhettek Farkas Ceciliával és Sarnyai Tündével, a Tibidabo Gluténmentes Pékség szakértő dietetikusaival. Csapatunk kulcsfontosságú tagjaiként, ők segítenek a receptek összeállításában, hogy a lehető legjobb minőségű alapanyagokból, száz százalékban gluténmentes péktermékeink élethosszig tartó alternatívát kínáljanak a mentesen étkezőknek!

2022. 02. 17. 10:44:00

Ételintolerancia vagy allergia? – Interjú a Tibidabo dietetikusával

Mai cikkünkben az ételintolerancia és az allergia témakörében kérdeztük szakértő dietetikusunkat, Sarnyai Tündét, hogy eloszlassuk az általános tévhiteket a témában. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!
2021. 11. 08. 14:06:00

Mindent a laktózérzékenységről – Interjú a Tibidabo dietetikusával!

A gluténérzékenység mellett az egyik legelterjedtebb intoleranciát kiváltó laktózról kérdeztük a Tibidabo Gluténmentes Pékség szakértő dietetikusát, Sarnyai Tündét! Alaposan körbejárjuk a témakört annak érdekében, hogy hiteles forrásból származó tényeket, és segítséget nyújthassunk kezdő laktózérzékenyeknek és hozzátartozóiknak! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2021. 08. 23. 13:30:00

Gluténmentes étkezés – Interjú a Tibidabo dietetikusával 2. rész

Mai cikkünkben folytatjuk azon kérdések körbejárását, melyek egy "kezdő" gluténérzékeny vagy annak hozzátartozója fejében felmerülhetnek. Sarnyai Tünde, a Tibidabo Gluténmentes Pékség dietetikusa készséggel állt ismét rendelkezésünkre annak érdekében, hogy minél pontosabb válaszokat tudjunk adni nektek, hiszen számunkra nagyon fontos a hiteles tájékoztatás! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!