Allergia
Dietetikus válaszol - A nem-cöliákiás gluténérzékenység
Dietetikusunk, Tószegi Lídia ezúttal Fannival beszélgetett, aki maga is érintett a nem-cöliákiás glutén szenzitivitás (NCGS) problémakörében. Fanni lassan tíz éve tartja a diétát és elmesélte nekünk, milyen nehézségeket, kihívásokat tapasztalt a tünetek megjelenése óta.
A gluténérzékenység első jelei a gyerekeknél
A cöliákia kialakulásában genetikus és környezeti tényezők is szerepet játszanak. Ha az egyik szülő lisztérzékeny, akkor 10-15 százalék az esély arra, hogy a gyermek is az legyen, egypetéjű ikrek között ugyanakkor már 50 százalékos a kockázat. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!
Szénhidrátcsökkentett junk food alternatívák Tibidabo péktermékekből
Ahogy beköszönt a jó idő, egyre gyakrabban gyűlik össze a rokonság vagy a barátok egy-egy kellemes sütögetésre vagy kerti party-ra. Gluténmentesen étkezőként azonban ezek a programok is okozhatnak kellemetlenséget az ételérzékenyeknek és természetesen a házigazdáknak is. Ahhoz, hogy mindenki kompromisszumok nélkül tudja élvezni a szabadban elköltött étkezéseket, nem feltétlenül kell órákig gyúrással és kelesztéssel húzni az időt, hogy gluténmentes pékárut varázsoljunk az asztalra! A Tibidabo Gluténmentes Pékség ezen alkalmakra is kiváló alternatívákat kínál! Mutatjuk is! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!
Amit a Candida-diétáról tudni érdemes…
Rengeteg tévhit terjeng manapság a Candidáról és a vele járó diétáról. Mivel a Tibidabo Gluténmentes Pékségben hitvallásunk a hiteles tájékoztatás, szakértő dietetikusunk, Sarnyai Tünde segítségét kértük a téma körüljárásához! Folytatódik a Tibidabo tudástár!