Allergia

2024. 07. 23. 14:47:18

Dietetikus válaszol - A nem-cöliákiás gluténérzékenység

Dietetikusunk, Tószegi Lídia ezúttal Fannival beszélgetett, aki maga is érintett a nem-cöliákiás glutén szenzitivitás (NCGS) problémakörében. Fanni lassan tíz éve tartja a diétát és elmesélte nekünk, milyen nehézségeket, kihívásokat tapasztalt a tünetek megjelenése óta.

2022. 08. 17. 16:11:49

A gluténérzékenység első jelei a gyerekeknél

A cöliákia kialakulásában genetikus és környezeti tényezők is szerepet játszanak. Ha az egyik szülő lisztérzékeny, akkor 10-15 százalék az esély arra, hogy a gyermek is az legyen, egypetéjű ikrek között ugyanakkor már 50 százalékos a kockázat. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2022. 04. 29. 10:49:36

Szénhidrátcsökkentett junk food alternatívák Tibidabo péktermékekből

Ahogy beköszönt a jó idő, egyre gyakrabban gyűlik össze a rokonság vagy a barátok egy-egy kellemes sütögetésre vagy kerti party-ra. Gluténmentesen étkezőként azonban ezek a programok is okozhatnak kellemetlenséget az ételérzékenyeknek és természetesen a házigazdáknak is. Ahhoz, hogy mindenki kompromisszumok nélkül tudja élvezni a szabadban elköltött étkezéseket, nem feltétlenül kell órákig gyúrással és kelesztéssel húzni az időt, hogy gluténmentes pékárut varázsoljunk az asztalra! A Tibidabo Gluténmentes Pékség ezen alkalmakra is kiváló alternatívákat kínál! Mutatjuk is! Folytatódik a Tibidabo Tudástár!

2022. 03. 17. 11:07:41

Amit a Candida-diétáról tudni érdemes…

Rengeteg tévhit terjeng manapság a Candidáról és a vele járó diétáról. Mivel a Tibidabo Gluténmentes Pékségben hitvallásunk a hiteles tájékoztatás, szakértő dietetikusunk, Sarnyai Tünde segítségét kértük a téma körüljárásához! Folytatódik a Tibidabo tudástár!

2022. 02. 17. 10:44:00

Ételintolerancia vagy allergia? – Interjú a Tibidabo dietetikusával

Mai cikkünkben az ételintolerancia és az allergia témakörében kérdeztük szakértő dietetikusunkat, Sarnyai Tündét, hogy eloszlassuk az általános tévhiteket a témában. Folytatódik a Tibidabo Tudástár!