Blog
Útmutató a mentes étkezés útvesztőjében!
A várandósság időszaka rendkívül izgalmas, egyúttal nagy felelősséggel is jár. A megfelelő táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosítsuk a baba optimális fejlődését, valamint az anya egészségének a megőrzését. Aktuális cikkünkben Tószegi Lídia, a Tibidabo dietetikus szakértője ismerteti a várandósság alatti táplálkozás kialakításának legfontosabb szempontjait.
Hideg időben mindannyian gyakrabban vágyunk valami kellemes, lelket melengető nassolni valóra. Na de milyen nasit adjunk gyermekünknek? A tanuláshoz, sporthoz magától értetődően sok energiára van szükség, a növésben lévő gyerekek pedig gyakran a főétkezések között is megéheznek. Természetesen, ha időhiánnyal küldünk, kényelmes megoldást nyújthatnak az előre csomagolt nasik, de ezeket nem javasolt túlzásba vinni, mivel a legtöbb esetben rendkívül magas bennük a hozzáadott cukor mennyisége és a mesterséges összetevők aránya. Az uzsonnaidő remek lehetőséget nyújthat arra, hogy gyermekünk étrendjébe plusz tápanyagokat csempésszünk be, ne hagyjuk hát ki!
A nyár végéhez közeledve ideje kihasználni az utolsó meleg napokat és felfedezni néhány lenyűgöző vizes úticélt Magyarországon. Aktuális cikkünkben három olyan helyszínt mutatunk be, ahol garantáltan feltöltődhetsz és kikapcsolódhatsz a természet közelségében. Legyen szó családi kirándulásról, romantikus pihenésről vagy baráti programról, ezek a helyek mindenki számára ideális választást kínálnak.
A megfelelő folyadékbevitel, szervezetünk hidratáltsága elengedhetetlen az egészség és a jó közérzet fenntartásához, sőt fizikai teljesítményünkre is hatással van, hogy eleget iszunk-e. A víz élettani szerepe a szervezetben igen csak szerteágazó. Segíti a szervezet állandó belső hőmérsékletének szabályozását, segíti a tápanyagok, salakanyagok, gázok szállítását, előmozdítja a sav-bázis egyensúly fenntartását, hozzájárul a bőr rugalmasságának és hidratáltságának a fenntartásához. A nyári hőségben különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a megfelelő hidratáltsági állapot elérésére, mivel a meleg időjárás és az izzadás hatására a kiszáradás veszélye fokozódik. Mai cikkünkben néhány praktikus tanáccsal, illetve egy málnás-bazsalikomos és egy mangós-teás italrecepttel készültünk!
Nyáron szervezetünk energiaigénye nagymértékben csökken, ennek következtében nem ajánlott a zsírdús, nehéz ételek fogyasztása. Ha nem vágyunk meleg ételekre, kísérletezhetünk idény zöldségek és gyümölcsök felhasználásával készített saláta variációkkal is. Mai cikkünkben egy céklás-rukkolás, feta sajttal gazdagított és egy epres-spárgás quinoa salátával készültünk Nektek!
Mai blogcikkünkben Tószegi Lídia dietetikusunk a kávéfogyasztással és a gluténérzékenységgel kapcsolatos, gyakran ismételt kérdésekre válaszolt. Többek között szó lesz az ajánlott koffein beviteli mennyiségről, arról, hogy mire érdemes figyelni a gluténmentes étrend összeállításánál, valamint arról, hogy miért fontos a megfelelő rostbevitel.