Igazi júniusi csemege: crunchy mogyoróvajas zöldborsókrém
Ha június, akkor zöldborsó! Szezonja van, friss és zsenge, de nemcsak levest vagy főzeléket készíthetünk belőle, hanem pofonegyszerű szendvicskrémet is, például így!
Hozzávalók egy szendvicshez:
50 g párolt zöldborsó
10 g natúr crunchy* mogyoróvaj
1 csipetnyi só
1 kisebb szelet ~ 30 g Tibidabo ropogós házi kenyér
1 maréknyi friss, nyers zöldség
*: A natúr mogyoróvaj nem tartalmaz hozzáadott cukrot és sót, crunchy típusa mogyoró darabos, mégis krémes állagot takar.
Elkészítés:
A párolt zöldborsót botmixerrel épp, hogy pépesítjük, majd hozzákeverjük a crunchy mogyoróvajat és egy csipetnyi sót. Hűtés után, Tibidabo ropogós házi kenyérre kenve, friss, nyers zöldségekkel tálaljuk és fogyasztjuk.
Az így elkészült szendvics tápanyagtartalma:
Energia: 158 kcal
Szénhidrát: 18 g
Fehérje: 8 g (100% növényi fehérje)
Zsír: 5 g
Rost: 8 g