Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Igazi júniusi csemege: crunchy mogyoróvajas zöldborsókrém

Igazi júniusi csemege: crunchy mogyoróvajas zöldborsókrém Ha június, akkor zöldborsó! Szezonja van, friss és zsenge, de nemcsak levest vagy főzeléket készíthetünk belőle, hanem pofonegyszerű szendvicskrémet is, például így!
 

Hozzávalók egy szendvicshez:

50 g párolt zöldborsó
10 g natúr crunchy* mogyoróvaj
1 csipetnyi só

1 kisebb szelet ~ 30 g Tibidabo ropogós házi kenyér
1 maréknyi friss, nyers zöldség

*: A natúr mogyoróvaj nem tartalmaz hozzáadott cukrot és sót, crunchy típusa mogyoró darabos, mégis krémes állagot takar.

Elkészítés: 

A párolt zöldborsót botmixerrel épp, hogy pépesítjük, majd hozzákeverjük a crunchy mogyoróvajat és egy csipetnyi sót. Hűtés után, Tibidabo ropogós házi kenyérre kenve, friss, nyers zöldségekkel tálaljuk és fogyasztjuk.

Az így elkészült szendvics tápanyagtartalma:

Energia: 158 kcal
Szénhidrát: 18 g
Fehérje: 8 g (100% növényi fehérje)
Zsír: 5 g
Rost: 8 g

A recept glutén-, tej-, tojás- és hozzáadott cukortól mentes, vegán. Olajos magot: FÖLDIMOGYORÓT tartalmaz!