
Összetevők
Összetevők:
Gluténmentes kölesliszt, tápióka keményítő, növényi rostok (bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt), ivóvíz, almaecet, chiamag, napraforgóolaj, pékipari élesztő, rózsaszín Himalája só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav).
Mentességek: gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, hozzáadott répacukormentes, vegán, mesterséges adalékanyag-mentes.
Szénhidrátcsökkentett termék.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Tápértékek
Átlagos tápérték 100 ml termékben | |
Energia | 914 kJ / 218 kcal |
Zsír | 5,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,8 g |
Szénhidrát | 33 g |
amelyből cukrok | 1,1 g |
Rost | 8,1 g |
Fehérje | 5,2 g |
Só | 1,4 g |
Leírás
A chiamag mint superfood sokak számára mára már a mindennapok elengedhetetlen része. Ez a Mexikóból származó alapanyag ugyanis más élelmiszerekkel azonos mennyiségben összehasonlítva rendkívül jó tápanyag-összetétellel rendelkezik. Például ötször annyi kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej, vastartalma pedig meghaladja a spenótét is. Mindemellett értékes növényi fehérjeforrás, a gabonaféléknél is nagyobb fehérjetartalommal rendelkezik, valamint számos esszenciális aminosavat is tartalmaz, amelyeket a szervezet saját maga nem képes előállítani.
Mi, a Tibidabo Gluténmentes Pékségben célunknak tekintjük a minőségi száz százalékban gluténmentes alapanyagokból készülő péktermékek biztosítását annak érdekében, hogy vásárlóinknak változatos, immunrendszert támogató alternatívákat tudjunk kínálni. Gluténmentes chiamagos bagettünk kérge ropogós, belseje légiesen könnyű, puha, lyukacsos szerkezetű, ízeiben pedig szinte megtévesztésig hasonlít hagyományos társaihoz.
Kiváló alternatíva lehet a reggeli szendvics alapjaként vagy uzsonnaként egy rohanós nap folyamán, de remek kísérője lehet tartalmas leveseknek és főfogásoknak egyaránt.