Mennyei francia pirítós gluténmentesen
Recept sorozatunkban izgalmas ötleteket ajánlunk nektek a Tibidabo péktermékek kreatív felhasználásához!
Nem kell kétségbe esned, ha mentesen étkezel! A gluténmentes étkezés ugyanúgy számos lehetőséget kínál a gasztronómiai kísérletezésre és kreativitásunk kiélésére, mint a hagyományos konyhaművészet. Gondoltátok volna például mennyei glutén-, tej-, és cukormentes francia pirítóst készíthettek egyszerűen néhány mentes alapanyag segítségével? Ráadásul egy kis gyümölccsel nem csak látványosabbá tehetitek ezt az izgalmas fogást, de akár értékes vitaminokat is csempészhettek bele!
Hozzávalók
- 6 szelet Tibidabo Ropogós házi kenyér
- 1 egész tojás
- 60 ml mandulatej
- 1/2 tk őrölt vanília
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 ek por eritrit
- 2-3 ek kókuszolaj
- néhány szem eper
- Cukormentes lekvár/juharszirup/almaszirup
Elkészítés
A receptért köszönet a https://mennyeimentes.hu/ -nak!
-
A kenyérből 1 cm vastag szeleteket vágunk.
-
A tojást villával kissé felverjük, majd hozzáadjuk a mandulatejet, a fűszereket és az eritritet (ha használunk). Alaposan felverjük az egész keveréket.
-
A kenyérszeletek mindkét oldalát belemártjuk a tojásos masszába.
-
Egy tapadásmentes serpenyőbe teszünk 2-3 ek kókuszolajat, és felmelegítjük. Amikor az olaj elég meleg, beletesszük a szeleteket, és először az egyik, majd a másik oldalukat pár perc alatt aranyszínűre sütjük.
-
Tálaláskor cukormentes lekvárt és epret adhatunk hozzá. Vagy, ha nem cukormentesen készítenénk, meglocsolhatjuk, mézzel, juharsziruppal vagy almasziruppal.