Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan lett egy duci lányból az év sportolója? - Ismerd meg Dávid Petrát!

Hogyan lett egy duci lányból az év sportolója? - Ismerd meg Dávid Petrát!

Végre elérkezett az idő, hogy megoszthatjuk veletek is a nagyszerű hírt! Itt a lehetőség, hogy ti is találkozzatok Dávid Petra személyi edzővel és táplálkozási tanácsadóval a Tibidabo Gluténmentes Pékség szervezésében. Az eseményen szó lesz az életmódváltás, a mentes étkezés és a Tibidabo péktermékek kiegyensúlyozott táplálkozásba illeszthetőségéről, emellett lehetőségetek lesz természetesen beszélgetni Petrával és a Tibidabo Pékség dietetikusával. Ha pedig mindez nem lenne elég, különleges mentes finomságokkal is várunk majd benneteket! Az esemény végén pedig tombolasorsolást tartunk, amin egy szuper gluténmentes péktermékeket tartalmazó csomagot nyerhettek. Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ezen linken tudtok megtenni.

A rendezvény időpontja: 2023. március 4. délelőtt 11 óra.

Helyszíne: 1074. Budapest Dohány utca 7.

Az esemény kapcsán szeretnénk, ha jobban megismernétek Petrát, így egy kétrészes cikkel készültünk nektek, melynek első részéből megtudhatjátok, hogy mivel foglalkozik Petra, milyen célokat, illetve küldetést tűzött ki maga elé, és mi motiválta, hogy életmódváltásba kezdjen.

Mesélnél kicsit magadról, ki vagy, mivel foglalkozol, mi a célod, küldetésed?

Dávid Petra vagyok, táplálkozási tanácsadó és személyi edző, 34 éves és Budapesten élek. Közel 8 éve vágtam bele az életmódváltásba, akkor kezdtem el mozogni, egészségtudatosan étkezni, melynek eredményeként az első két évben közel 50 kg túlsúlytól szabadultam meg. Az az igazság, hogy korábban „pufi” voltam, amiért meg is dolgoztam, hiszen nem mozogtam azelőtt semmit. Majd jött a pofon az élettől, a térdfájdalmaim miatt felkerestem egy orvost, aki azt mondta, hogy muszáj lefogynom, mert a túlsúly okozza a problémát. Illetve vége lett az akkori párkapcsolatomnak is, amiben sokat kritizált a párom a külsőm miatt. Akkoriban az életmódváltáshoz az első motivációm az volt, hogy neki akartam megmutatni, hogy igen is tudok változni, le tudok fogyni, és tudok jó csaj is lenni. Utána mikor már elkezdtem mozogni beleszerelmesedtem az edzésbe, ahogy elkezdtem látni az eredményét, jobb lett a közérzetem, magabiztosabbá váltam. Jelenleg már az a célom, hogy segítsek a hasonló helyzetben lévő, hasonló problémákkal küzdő sorstársaimnak, nem csak hangzatos üzenetekkel, hanem mind mentálisan mind fizikálisan. A legfontosabb üzenet, amit szeretnék átadni mindenkinek, hogy az ételnek, az evésnek nem szabad bűntudatot okoznia! Lehet okosan is diétázni, nem kell éheztetned magad, nem kell sanyargatni a tested. Egy egészséges étrendbe, életbe beleférnek olyan ételek is néha, amiket alapvetően nem tartanak diétásnak, csupán néhány dologra kell jobban odafigyelni, és így ehetünk akár pizzát vagy hamburgert is. Ami nagyon fontos, hogy legyetek türelmesek, a változáshoz idő kell, de személyes tapasztalatból mondom, hogy megéri nem feladni!

Miért tartod magad hitelesnek?

Nagyon telített a személyi edzők piaca, nagy a kínálat, keresés közben el lehet veszni, hogy ki is lenne számunkra az ideális választás. Én alapvetően úgy gondolom, nem az alapján kell választani, hogy ki van a legjobb formába, ki tűnik a legsportosabbnak, ki az, aki az életét az edzőteremben éli. Persze ezek mögött is kemény munka áll, de a genetika is sarkalatos pont, sokan vannak, akik egész életükben sportos alkatúak voltak, és egy gramm felesleg sem volt rajtuk. Én pont ennek az ellenkezője vagyok, messziről indultam, volt rajtam súlyfelesleg, amit nagyon sok belefektetett idővel és energiával tudtam leküzdeni. De ennek meg is lett az eredménye, közel 50 kilogrammtól szabadultam meg, van a hátam mögött felmutatható eredmény, számomra ez adja meg a hitelesség alapját.

Mit értél el ezalatt az idő alatt?

Az évek alatt egy közel 50.000 fős közösség épült fel körülöttem. Számomra a legnagyobb eredmény az, ha tudok az embereknek segíteni. Nagyon jó érzéssel töltenek el mikor visszajelzést kapok tőlük, hogy mekkora motivációt jelentek számukra, hogy miattam indultak el az úton, ha látom a vendégeimen a fejlődést, a munkát és a küzdést. Hiszen látom rajtuk, hogy változtatni akarnak, tudatosan beépítik a mozgást a mindennapjaikba, fejlődnek, és így elérik az álmaikat. Ami a professzionális sikereimet illeti, 2. helyezéseket értem el az IBFF fitnesz modell versenyén, illetve a BioTechUSA Magyarország Év Sportolója kategóriában is, illetve fitnesz versenyző kategóriában közönség díjas lettem, amit nektek, az engem támogató közösségnek köszönhetek. 

Mi motivál a céljaid elérésében?

A párkapcsolati csalódás miatt először a külvilágnak szerettem volna bizonyítani, de ez nem feltétlen jó irány, hiszen ha más miatt csinálod, akkor könnyebben feladod. De aztán ez gyorsan átfordult belső motivációvá, emiatt indultam el a versenyeken is. Nem másokat szerettem volna legyőzni, hanem magamat, nem a mezőny, hanem önmagam legjobb verziója szerettem volna lenni.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy hogyan illeszthetőek be a gluténmentes termékek az egészséges étkezésbe és a diétába, mik Petra kedvenc Tibidabo termékei, mit üzen azoknak, akik most gondolkoznak az életmódváltáson és mit tart a legfontosabb feladatának influencerként, akkor tartsatok velünk és olvassátok el a következő részt is, melyet hamarosan posztolunk a blogon.